Színházi tábor

2016. szeptember 1., csütörtök, Közélet

Nemcsak abban segített a hét elején zárult zabolai színházi tábor a résztvevő pedagógusoknak, hogy színjátszóköri vezetőként gyarapíthassák eszköztárukat, hanem abban is, hogy önmagukat jobban megismerjék és feltöltődve kezdjék az új tanévet – derül ki a jelenlévők beszámolóiból.

 A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a  Művészeti és Népiskolával közösen szervezte meg a színjátszócsoportok vezetőinek szakmai táborát, ez volt az egy éve tartó képzés negyedik állomása. A háromszéki és távolabbi résztvevők számára a színházi gyakorlatokban való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés újabb impulzusokat adott az általuk vezetett színjátszó csapatok szakmai tevékenységének átgondolására és hatékonyságára – véli Fazakas Misi, aki Prezs­mer Boglárkával és Mucha Oszkárral közösen irányította az önismereti és személyiségfejlesztő gyakorlatokat, drámajátékokat, beszédkészség-fejlesztő feladatokat és a színházi alapképzést. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2016-09-01: Közélet - Bokor Gábor:

Balesetet okozott a tehéncsorda

Motoros baleset történt nemrég Réty község központjában. Bilibók András  Sepsiszentgyörgyről haladt reggel Páké irányába, amikor elvesztette uralmát a Honda Transalp motorkerékpár felett, és nagyot bukott, sérüléseket szenvedett, s motorkerékpárja is jelentősen károsult. A balesetet az úttesten lévő marhatrágya okozta, nem sokkal azelőtt haladt el ugyanis a falu csordája, „lepényekkel” szórva tele az utat.
2016-09-01: Közélet - :

Radaroztak

Fokozottan radaroztak a rendőrök az elmúlt héten. Az európai közlekedésrendészetek szövetségével (Tispol) közösen felállított országos sebesség-ellenőrzési program keretében augusztus 22–28-a között Háromszéken 244 bírságot róttak ki túlzott sebességért, a felső érték több mint 50 kilométeres túllépéséért két gépkocsivezetői jogosítványt felfüggesztettek; további öt jogosítványt más szabálysértésekért tartottak vissza.