Filmgalopp Erdélyben

2016. szeptember 6., kedd, Magazin

Nyolc kisjátékfilm vesz részt a Filmgalopp elnevezésű erdélyi rövidfilmes versenyen, amelyet második alkalommal hirdetett meg az erdélyi Filmtett Egyesület.

Az októberi Filmtettfeszt erdélyi magyar filmszemle keretében zajlik a verseny, amelyre az érdeklődők augusztus közepéig nevezhettek be. A megmérettetés célja fiatal erdélyi magyar tehetségek felkutatása és filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt. A szervezők a napokban közölték a versenybe került nyolc alkotás címét és szerzőjét. Ezen munkák között van lírai kosztümös dráma, feszült krimi, kísérleti animáció, de a rövidfilmek témáját tekintve nem hiányoznak a kedves gyerekkalandok és az egyetemista hétköznapok sem. A beválogatott nyolc munka 1 perctől 18 percig terjedő rövidfilm. A Filmtettfesztet október 5. és 9. között tartják Kolozsváron és másik 11 erdélyi városban. Az idén először Szatmárnémetiben is lesznek vetítések Nagyvárad, Székelyudvarhely, Nagyszeben, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna, Beszterce, Zilah, Arad mellett. A rövidfilmeket a fesztivál minden helyszínén műsorra tűzik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2016-09-06: Magazin - :

Nem lép fel többé az LGT

Presser Gábor vasárnap jelentette be, hogy az együttes nem koncertezik Somló Tamás nélkül, így többé nem lépnek fel együtt – írj a Magyar Nemzet Online (mno.hu).
2016-09-06: Magazin - :

450 éve hunyt el Zrínyi

Valószínűleg soha nem találják meg Zrínyi Miklós szigetvári hős sírját – közölte Katona Csaba történész az M1 műsorában.