Évadnyitó az Osonónál

2016. szeptember 8., csütörtök, Közélet

A galaci Butterfly Effect ITF Független Színházi Fesztiválon lép fel ma este a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely, ahol a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadással megnyitja az új évadot is.

Említett fesztivált második alkalommal szervezik meg, idén olyan előadásokat hívtak, amelyek kortárs szövegen alapszanak és társadalmi kérdésekre reflektálnak. A fesztivál programjában tizennyolc előadás szerepel, bukaresti, kolozsvári, nagyváradi, temesvári, szerbiai társulatok lépnek fel. Az Osonó előadása mellett még két magyar nyelvű produkciót mutatnak be a kolozsvári Váróterem Projekt, illetve a marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadásában. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2016-09-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Ellene, csak úgy

Megbukott egy határozattervezet a sepsiszentgyörgyi tanács keddi rendkívüli ülésén, mert a testület két SZDP-s tagja minden magyarázat és indoklás nélkül ellene szavazott. Egy módosításról van szó: a magyar pártok székházául szolgáló Beör-palota egyes helyiségeiből a Magyar Polgári Párt kiköltözne, az Erdélyi Magyar Néppárt pedig ugyanoda beköltözne, szintén bérlőként.
2016-09-08: Közélet - :

Rendbe teszik a maksai rendelőt

Felújítják a maksai orvosi rendelőt. Az egészségügyi létesítményt huszonöt éve nem javították, ráfér a tatarozás, amelyet a kerítés újjáépítésével kezdtek, az épületre később kerül sor – mondta el érdeklődésünkre Deszke János polgármester.