Paralimpia – Rio, 2016Oláh: A verseny nem ment jól...

2016. szeptember 12., hétfő, Sport

A kézdivásárhelyi Oláh Attilának gyengére sikeredett a bemutatkozása a riói paralimpián, miután az utolsó helyen zárta a C1-2-3-as kategóriájú pályakerékpározók 1000 méteres egyéni időfutamát. Mindezek ellenére nagyon büszkék vagyunk a háromszéki paralimpikonra, hiszen Attila roppant erős mezőnyben a földkerekség talán legjobbjai között versenyzett, és a nyári játékokon való indulással öregbítette megyénk és Erdély hírnevét a világban. – A verseny nem ment valami jól, nagyon gyenge eredményt értem el. Azt hiszem, csak akkor lehettem volna jobb, ha a Rióban való indulás előtt nem kerülök kórházba – nyilatkozta érdeklődésünkre Oláh, aki élete első paralimpiáján vesz részt.
 

  • Oláh Attila élete első paralimpiáján
    Oláh Attila élete első paralimpiáján

 A szombati versenyre 26 parakerékpáros nevezett, Oláh Attila pedig hatodikként rajtolt. Az indulást követően sportolónk végig teljes erőbedobással hajtotta a versenybringát, ám 1:22.914 perces ideje csak az utolsó helyre volt elég. A viadal a kínai Li Zhangyu sikerével ért véget, aki az 1:06.678-as idővel új világrekordot állí­tott fel.
– Az eredményen túl nagy élmény volt Rióban rajthoz állni és sok néző előtt versenyezni. Sokan szurkoltak nekünk a helyszínen és itthon is, ennek külön örvendek. Hogy mit hozhat a soron következő két viadalom, még nem tudom, de őszintén szólva a folytatásban egyszerűen csak élvezni szeretném a versenyt, és befejezni mindkét országúti megmérettetést. Ha csodát nem tudok tenni, akkor legalább élvezzem azt, amit teszek – jelentette ki Oláh, akinek jó szereplésében itthon sokan bízunk. Hajrá, Attila!
A soron követező három napon pihenés vár a céhes városbeli bringásra, aki szeptember 14-én és 16-án két országúti megmérettetésen vesz részt. Az első a 20 km-es egyéni időfutam, a második pedig a 71,1 km-es mezőnyverseny.
A végeredmény: 1. Li Zhang­yu (Kína) 1:06.678 perc – világcsúcs, 2. Arnoud Nijhuis (Hollandia) 1:07.999 p, 3. Tristen Chernove (Kanada) 1:09.583 p... 26. Oláh Attila 1:22.914 p.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1300
szavazógép
2016-09-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a sepsiszentgyörgyi
DUDÁS FERENC
életének 58. évében hirtelen elhunyt.
Temetése szeptember 12-én 15 órakor lesz a közös temető ravatalozóházából.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
18324
2016-09-12: Sport - :

Imreh arany-, Dániel ezüst-, Koncz bronzérmes (Triatlon)

A hétvégén Mamaia adott otthont az idei országúti triatlonbajnokság ötödik, egyben utolsó fordulójának, vagyis a Trichallenge elnevezésű versenynek, ahol több háromszéki triatlonista is próbára tette magát.