Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

PulzartPetőfivel a pulzArton

2016. szeptember 17., szombat, Kultúra

„Megkorbácsolom a világot! / Jajgatnak majd és én kacagok, / Mint ők kacagtak, amikor én jajgattam.” A nyughatatlan, rátarti, szenvedélyes, kalandvágyó, önmarcangoló, mégis öntudatos költő, forradalmár Petőfi hangján szól versben, dalban a Bob és Bobék Orchestra a Mi lárma ez megént? Petőfi verskoncertben, s kérdi: „Egy szálig elveszünk-e mi? / Vagy fog maradni valaki, / Leírni e / Vad fekete / Időket a világnak?”

  • Henning János felvétele
    Henning János felvétele


Harmincöt versbe foglalt sors- és korkép mindarról, ami a költőt foglalkoztatta,  életét, nemzete jövőjét meghatározta. Mindez olyan zenei köntösben, amelyet magára ölthet a modern kor embere, amelyben jól érzi magát, amely nem szorítja, nem lötyög rajta, testére, lelkére szabott.
A Horváth Kristóf „Színész Bob” koncepciójában és rendezésében megalkotott produkciót mintha a pulzArtra szabták volna – ha az egymásba ötvözött zenei műfajokat tekintjük, összművészet a javából. Dévény Zoltán (gitár, ének), Eged Márton (basszusgitár), Horváth Kristóf  versmondó-énekes és Szarvas Dávid (ütőhangszerek, loop – elektronikus hangkeltés, ének) modern Petőfije a verskoncert műfajban egyedülálló, sajátos, és minden bizonnyal sokáig vissz­hangoztatja bennünk a különböző módon vissza-visszatérő kérdést: „Ki vagyok? Nem mondom meg; Ha megmondom: rám ismernek.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1161
szavazógép
2016-09-17: Kultúra - Nagy B. Sándor:

Élő legenda

Ady Endre és Hobo Földes László – két alkotó, akit aligha kell bemutatni a sepsiszentgyörgyi magyar közönségnek. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, de akaratlanul is közünk van hozzájuk: gondolataik, verssoraik, dallamaik biztosan megérintettek már bennünket, többé-kevésbé a részünkké váltak. Kíváncsian és nagy reményekkel ültünk be tehát a Háromszék Táncstúdióba, Hobo A feltámadás szomorúsága című Ady-estjére.
2016-09-17: Kultúra - Mózes László:

Kié is Brâncuși? (Pulzart)

Kié is Brâncuşi, és legfőképp: kell ő legyen valakié? – kérdezik a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben  csütörtökön este nyílt kiállítás alkotói. Mint hangsúlyozzák, fontosnak tartják, hogy kritikusan viszonyuljanak a Brâncuşi-t nemzeti hősként felmagasztaló tömegszemlélethez.