Csokivásár a főtéren

2016. szeptember 24., szombat, Közélet
A Háromszéki Turisztikai Napokhoz csatolták az idén harmadszorra megszervezett sepsiszentgyörgyi csokoládéfesztivált, amely ezúttal kevesebb sátorral, de a főtéren várja az édességek kedvelőit, tegnaptól vasárnap délutánig.
 
A kínálat bőséges és szemkápráztató: csupa kézműves nyalánkság, amilyent nemigen látni a boltokban, és a színek, formák, ízek kavalkádjában a kóstolgatás mellett egyéb elfoglaltságot is lehet találni: csokigyurmázást, mézeskalács-díszítést, rajzolást szerveznek a gyermekeknek – volt is érdeklődő már az első napon, bár az időjárás inkább riasztotta, mint segítette a kiállítókat.
A Korzón berendezett vásárban a csokoládékülönlegességek mellett lángost, sőt, bort is árulnak, és az egyik sátorban szellemi táplálékot, azaz könyvet is lehet kapni, hűvös estékre kiváló társítás a kedvenc csokihoz vagy jó pohár borhoz.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 112
szavazógép
2016-09-24: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Ünnepeltek a könyvelők

Megalakulásának 95. évfordulóját ünnepelte szerdán – a könyvelők napján –  a romániai Könyvviteli Szakértők és Hites Könyvelők Testületének Kovászna megyei fiókja, s bár ebből a kommunizmus évtizedeit ki kell vonni – az 1922-ben megalakult szakmai szervezetet 1951-ben felszámolták, s csak 1992-ben született újra –, a testület mára egyfajta márkanév lett, amely minőséget, megbízhatóságot jelent, nemzetközi könyvelői szövetségeknek is tagja.
 
2016-09-24: Közélet - Fekete Réka:

Bagdi Bella boldogságórája

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban és a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthonban tartott tegnap zenés boldogságórát Bagdi Bella magyarországi életmódfejlesztő énekes, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke.