Bagdi Bella boldogságórája

2016. szeptember 24., szombat, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban és a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekotthonban tartott tegnap zenés boldogságórát Bagdi Bella magyarországi életmódfejlesztő énekes, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke.
 

  • Gyermekek énekeltek együtt Bagdi Bellával a Plugor Sándor Művészeti Líceumban. Albert Levente felvétele
    Gyermekek énekeltek együtt Bagdi Bellával a Plugor Sándor Művészeti Líceumban. Albert Levente felvétele

 

Ma és holnap a neves tréner a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Ala­pít­vánnyal együttműködve az ország több településéről bejelentkezett több mint ötven pedagógus számára mutatja be a Boldogságóra programot, és a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget boldogságórák megtartásához. A két éve Magyarországon elindított programban eddig ezerötszáz pedagógus vett részt, Erdélyben ellenben első alkalommal szerveznek boldogságóra-képzést. A harmadik évadhoz csatlakozott Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is, ez is segített abban, hogy a program Erdélyben is népszerűvé váljék, elsőként a Diakónia Keresztyén Alapítvány szervezte meg a pedagógusok két napos felkészítőjét. A résztvevők megismerkednek a tananyag tíz témakörével, kézhez kapják a hozzá tartozó tankönyvet, munkafüzetet, alkalmazhatják az itt szerzett tudást, illetve, ha iskolájuk pályázik a Boldog iskola címre, a tanintézmény vezetősége és a szülői bizottság beleegyezésével boldogságórákat is tarthatnak. Tíz témakört ajánlanak: boldogságfokozó hála, az optimizmus gyakorlása, kapcsolatok ápolása, boldogító jó cselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás, fenntartható boldogság.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 189
szavazógép
2016-09-24: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csokivásár a főtéren

A Háromszéki Turisztikai Napokhoz csatolták az idén harmadszorra megszervezett sepsiszentgyörgyi csokoládéfesztivált, amely ezúttal kevesebb sátorral, de a főtéren várja az édességek kedvelőit, tegnaptól vasárnap délutánig.
2016-09-24: Közélet - Iochom István:

Közösségépítő villámcsődület

Rétyen, Uzonban és a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban folytatta csütörtökön a kézdivásárhelyi  Bod Péter Tanítóképző Szováti Mária által vezetett Gyöngyvirág Néptánccsoportja a Háromszéki Közösségi Alap által finanszírozott közösségépítő villámcsődület előadássorozatot.