Kárpátaljai turnén az Osonó

2016. október 5., szerda, Közélet

Túl a négyszázötvenedik előadáson, kárpátaljai városokban mutatja be a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Fazakas Misi rendezte Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást.

A munkácsi, viski, akna­szlatinai és técsői fellépéseket közönségtalálkozó követi, az október 13-ig zajló turné alatt Fazakas Misi és Mucha Oszkár műhelyfoglalkozásokat is tart fiataloknak. Az Osonó tavaly november végén járt először Kárpátalján, és már akkor megfogalmazódott a visszatérés igénye, ami a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával valósult meg. (fekete)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2016-10-05: Közélet - Bokor Gábor:

Egyre népszerűbb versenyek a Besenyői-tónál

Az elmúlt hétvégén még szép volt az idő, a Besenyői-tó jó fogással kecsegtetett, nem véletlen, hogy a Lamacarp Fishing Club által szervezett versenyre szép számban neveztek sporthorgászok.
2016-10-05: Közélet - :

Tűzoltóvetélkedő Fotosmartonoson

Fotosmartonoson tartottak vasárnap tűzoltóversenyt a helyi önkéntes alakulat szervezésében. A csapatok a gidófalvi Sándor Sándor-fúvószenekarral vonultak fel, majd a sportpályán öt csapat mérte össze tudását, ügyességét, gyorsaságát.