Háromszéki Közösségi AlapítványFelmérik a vásárlói szokásokat

2016. november 15., kedd, Közélet

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karának kutatói novemberben felmérést készítenek Háromszéken a vásárlói szokásokról. Az alapítvány felhívással fordult a lakossághoz, hogy aktív részvételükkel segítsék a kutatást, amelynek célja a közösség gazdasági megerősítése.
 

 

Az úgynevezett fókuszcsoportos beszélgetések során az önkéntes résztvevők – akiktől semmilyen előzetes felkészülést nem kérnek – moderátorok segítségével járnak körbe bizonyos kérdéseket a helyi termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban.
Mindezt előre meghatározott program szerint: Sepsiszentgyörgyön november 18-án 17–19 és 19–21 óráig, Kovásznán és Kézdivásárhelyen november 19-én 10–12, illetve 14–16 óráig – áll az alapítvány hírszolgálatának közleményében. A beszélgetésekre az illető város körzetéből várnak jelentkezőket, további információ­kat (például a helyszínről) megtudni és a részvételi szándékot jelezni november 17-én 12 óráig lehet a Sapientia EMTE kutatóinál az alábbi telefonszámok valamelyikén: 0742 083 342, 0745 358 579. A kutatásra fordított időt az alapítvány minden egyes résztvevőnek 50 lej értékű vásárlási utalvánnyal honorálja.
A felmérés elektronikus kérdőíve egyébként november 30-ig interneten is kitölthető a https://goo.gl/forms/h2hnhpZbyp4ayAsk2 címen. Ebben az esetben a közösségi kártyával rendelkező válaszolók között 1000 lejes jutalomdíjat sorsolnak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2016-11-15: Közélet - Farcádi Botond:

A mozi elkészült, az engedélyekre még várni kell

Befejezték a sepsiszentgyörgyi Művész mozi felújítását, beszerezték a legkorszerűbb vetítési és hangtechnikát, megteremtették a működtetés jogi és szervezeti hátterét, jövő héten már indulnak is a vetítések – a filmek kedvelőinek azonban még legalább néhány hétig várniuk kell, míg birtokba vehetik a létesítményt: a mozikat felügyelő országos hatóságnak ugyanis még ki kell bocsátania az engedélyt.
 
2016-11-15: Közélet - Hecser László:

A bölöni áldozatokra emlékeztek

A Magyarország kormánya által meghirdetett Gulag Emlékévhez igazodva vasárnap Bölönben megemlékeztek a barcaföldvári fogolytábor rabjairól és az ott elhunytakról, szóltak a táborban történtekről, életről, emberségről és halálról, majd kiállításon mutatták be e kegyetlen idők dokumentumait.