BarótBővült a kutyamenhely

2016. december 30., péntek, Közélet

A baróti kutyamenhely befogadóképessége idén megkétszereződött, immár tizenhat gazdátlan ebet tud befogadni. Vajda László városgazdálkodási munkavezető elmondása szerint megnőtt a kutyát örökbe fogadók száma is.
 

 

Tavaly még jóformán kuriózumszámba ment, ha valaki ebért jelentkezett, ám idén megtörtént, hogy rövid időn belül több is otthonra lelt, s nemcsak erdővidékiek, de távolabb élők is érdeklődtek a Baróton befogott állatok után. Nemrég örökbefogadási akciót tartottak, s bár csak a helyi sajtóban hirdették, tudomást szereztek róla távolabb élők és egy állatmenhelyet működtető egyesület is, akiknek köszönhetően tizenhárom eb menekült meg az elaltatástól: legtöbbet, ötöt Szászrégenbe vitt egy magánszemély, a Ronda Egyesület apahidi központjába négy, Bukarestbe és Erdőszentgyörgyre két-két kutya került.
A baróti közszállítási vállalat udvarán berendezett menhelyen jelenleg csak egy kutya él (azért is jelentkezett már valaki, de csak később viszi el), de nem sokáig maradnak üresen az ólak, mert a városháza alkalmazottjai hamarosan elhelyezik a befogóketreceket, ahol a kutyák számának növekedését tapasztalják: az épülőfélben lévő kampusznál, a kórház mögött és a temetőben.
„Sajnos, megvan az utánpótlás, mert a meglévő állomány szaporodóképes, s az sem városi legenda csak, hogy az éj leple alatt más megyékből hozzák a kutyákat, s engedik el a városhatárban. Az emberek jelentik, hol és mit láttak, de a leglényegesebbről, az autók rendszámtáblájának megjegyzéséről megfeledkeznek, így nem tudunk feljelentést tenni” – mondotta Vajda László.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1508
szavazógép
2016-12-30: Közélet - Iochom István:

A Néppárt a közigazgatási bírósághoz fordul

Az év utolsó kézdivásárhelyi tanácsülésén Johann Taierling néppárti tanácstag az öttagú frakció nevében előterjesztette azt az általa kezdeményezett határozattervezetet, amelyben kérte: a helyi tanács négy szakbizottságában minden alakulat részvétele legyen arányos a helyhatósági választásokon szerzett mandátumokkal. Igazságtalannak nevezte, hogy az EMNP-nek csak két szakbizottságban van képviselője.
 
2016-12-30: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Zene és jókedv Sepsiszéken

A megyeszékhely vendéglátóipari egységeiben terített asztalokon válogatott helyi hagyományos étkekkel, italokkal és szórakoztató zenével búcsúznak az óesztendőtől és köszöntik a rejtelmes újat a mulatni vágyók. Mi azonban a vidék vidám-zajosabb eseményei felől érdeklődtünk Sepsibükszádtól az Alvégig.