Üzérkedő elnök

2016. december 31., szombat, Belföld
Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség Ana-Maria Pătru ellen. Az Állandó Választási Hatóság (ÁVH) jelenleg vizsgálati fogságban levő volt elnökének háromrendbeli befolyással való üzérkedés és kétrendbeli pénzmosás miatt kell bíróság elé állnia.
Az ügyészség közleménye értelmében az ÁVH alelnökeként 2008 áprilisa és júniusa között Ana-Maria Pătru 210 ezer eurót kért egy vállalat képviselőitől, cserében ígéretet tett a cégnek, közbenjár annak érdekében, hogy a vállalat bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az ÁVH-val. 2011-ben egy luxusautó árát kérte ugyanattól a cégtől, cserében pedig újabb szolgáltatói szerződésekhez segítette hozzá a vállalatot. Ugyanabban az évben 50 ezer eurót vett át egy másik cég igazgatójától, és az összeg fejében közbenjárt annak érdekében, hogy az üzletembert fogadja a gazdasági miniszter. A vádhatóság 275 ezer eurós vagyonzárat rendelt el Ana-Maria Pătru ellen, és előzetes letartóztatásának meghosszabbítását javasolja.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-31 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2016-12-31: Belföld - :

Elutasításra javasolták az autonómiastatútumot

Elutasításra javasolta a szakértőkből álló bukaresti törvényhozási tanács Székelyföld autonómiastatútumát, amelyet állampolgársági kezdeményezésként terjesztett a testület elé novemberben egy gyergyói bizottság – tájékoztat az MTI a Krónika tudósítása nyomán.
2016-12-31: Belföld - :

Jobb élet vár ránk

Az Országos Előrejelzési Bizottság (OEB) szerint 2017-ben 4,3 százalékos gazdasági növekedés, 4,46 lej/eurós átlagárfolyam és 2,3 százalékos infláció várható.