Verespatak halasztva

2016. december 31., szombat, Belföld
Dacian Cioloş miniszterelnök úgy döntött, hogy Verespatakot csak egy közösen meghozott döntés alapján terjesszék elő felvételre az UNESCO világörökségi listájára – közölte Liviu Iolu kormányszóvivő.
„A miniszterelnök nem azt a döntést hozta, hogy Verespatakot ne terjesszék fel a világörökségi listára, hanem azt, hogy egy, a kormányban hozott közös döntés alapján tegyék meg, ám ebben a jelenlegi kormány már nem járhat el, főleg, hogy jelen pillanatban a román állam perben áll az ügyben” – magyarázta Iolu. A kormány javaslatot tett a parlamentnek, hogy hirdessenek tízéves moratóriumot a ciánalapú arany- és ezüstbányászati technológiák használatára ötéves felülvizsgálati záradékkal.
Cikk megjelenési időpontja: 2016-12-31 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2016-12-31: Belföld - :

Jobb élet vár ránk

Az Országos Előrejelzési Bizottság (OEB) szerint 2017-ben 4,3 százalékos gazdasági növekedés, 4,46 lej/eurós átlagárfolyam és 2,3 százalékos infláció várható.
2016-12-31: Belföld - :

Hírsaláta

DRAGNEA MEGMENTI AZ ORSZÁGOT. Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöke azt nyilatkozta, hogy néhány napja „nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy az emberek ne menjenek ki az utcára”, és megerősítette, hogy, ha az államfő másodjára is elutasítja a miniszterelnök személyére tett javaslatukat, akkor a „felfüggesztés következik”. Amikor azt kérdezték, hogy ez nem fenyegetőzés-e, Dragnea azzal vágott vissza: „Milyen szavakat használjak? Mosolyogjak talán, hogy ne tűnjön fenyegetésnek? Úgy látom, hogy szokták ezt csinálni”. (Agerpres)