Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelyMeleg étel rászorulóknak

2017. január 9., hétfő, Közélet

Héjja Tamás, a Kézdivásárhely Infó Centrum internetes portál tulajdonosa (kezdi.info) szombat délután harmadik alkalommal szervezte meg jótékonysági akcióját a Gábor Áron-szobor mögött a polgármesteri hivatal munkatársai által felállított nagyméretű sátorban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A csípős hideg ellenére nagy számban gyűltek össze rászorulók és érdeklődők a sátornál, hogy hazavihessék a szerecsendióval fűszerezett murokkrémlevest, a sajtos cipót és a gyömbéres, diós és mézes süteményt. A közel háromszáz adag ételt a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapat szolgálta fel és juttatta el a jelenlevőknek, valamint azon személyeknek, akik nem érhettek volna el a Gábor Áron térre. A szerecsendiós krémlevest a Vadrózsák vendéglő segített elkészíteni, a sajtos cipókat a Francia Pékség sütötte erre az alkalomra, a diós, gyömbéres és mézes sütik pedig a Süti Édenből származtak.
Héjja Tamás elmondta: az volt a célja, hogy a rendezvény mindenki számára közösségi élményt jelentsen, és ha adhat valamit a rászorulóknak, az számára boldogságot jelent. Ugyanakkor köszönetet mondott mindazoknak, akik a rendezvényhez valamilyen formában hozzájárultak és támogatták azt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2223
szavazógép
2017-01-09: Közélet - :

Négyen sérültek Szotyorban

Súlyos közúti baleset történt tegnap délelőtt Szotyorban. Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő szerint a balesetet egy 41 éves férfi okozta, aki a helyszíni vizsgálat alapján túl gyorsan közeledett Kökös irányából kisteherautójával, a jármű a jeges-havas úton megcsúszott, átkerült az ellenkező menetsávra, és összeütközött egy személygépkocsival. A kisautó sofőrje, egy 51 éves férfi súlyosan, illetve utasai – két nő, valamint egy tízéves gyermek (aki a kisteherautóban ült) – könnyebben sérültek, mindannyiukat a megyei sürgősségi kórházba szállították. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség is kiszállt a helyszínre. Marius Tolvaj szóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kisautó vezetőjét ki kellett szabadítani az összetört személygépkocsiból. Az áldozatokat a megyei sürgősségi kórházban ápolják. (nbs)
2017-01-09: Közélet - Iochom István:

Torjai igen az autonómiára

Torján a decemberben megtartott tanácsülésen Bokor Béla független tanácstag javaslatára a testület egyhangú vokssal fogadta el  a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által 2014-ben kezdeményezett tervezetet, amelyben kinyilvánítják, hogy egyetlen, önálló, Székelyföld nevet viselő közigazgatási egységbe akarnak tartozni.