Támogatják Nemes Jeles László új filmjét

2017. január 12., csütörtök, Magazin
Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A Sunset című mozifilm forgatása a tervek szerint nyáron kezdődik el.
 
 
2016-ban a rendező és csapata alkotása révén 35 év után először nyerte magyar film a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját. A Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult. „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – közölte Nemes Jeles László. A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer és Matthieu Taponier közösen jegyzi. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz. A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. A mozibemutatót 2018-ra tervezik.
 
Cikk megjelenési időpontja: 2017-01-12 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 141
szavazógép
2017-01-12: Magazin - :

Tragédia a Don-kanyarban (Évforduló)

1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek következtében a 207 ezres 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét.
 
2017-01-12: Magazin - :

Van valami furcsa...

A Rossz versek című film forgatása januártól augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken. A történet főszereplője a 30 év körüli Merthner Tamás, aki élete mélypontján úgy dönt, nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe.