Tüntetés a Nép Ügyvédje ellen

2017. január 12., csütörtök, Belföld
A Nép Ügyvédje, Victor Ciorbea lemondását követelte néhány száz tüntető tegnap este Kolozsváron és Bukarestben.

A tüntetők felháborodását az váltotta ki, hogy Ciorbea bejelentette: az alkotmánybíróságon támadta meg a 2001/90-es törvényt, amely értelmében nem lehetnek a kormány tagjai olyan személyek, akiket jogerősen elítéltek egy bűnügyi perben. „Már az egyszerű tény is felháborító és megengedhetetlen, hogy annak lehetőségéről beszélünk: egy európai országban bűnvádi perben elítélt személy magas tisztséget tölthessen be az állam élén. Legyen világos az egész politikai osztály számára: a civil társadalom nem fogadja el a törvénytisztelet megkopását, mint ahogy a jogállamiság elleni támadásokat sem” – írták a tüntetés szervezői a közösségi hálón.
Hozzászólások
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 99
szavazógép
2017-01-12: Belföld - :

Gőzerővel dolgoznak a mentőegységek

Tegnap reggel 6 óráig 409 járművet és 1002 személyt mentettek ki a hó fogságából a belügyminisztérium alárendeltségében működő mentőegységek – nyilatkozta Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár, a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének vezetője.
2017-01-12: Világfigyelő - :

Barack Obama elköszönt

Az Egyesült Államok jobb és erősebb lett az elmúlt nyolc évben – mondta utolsó elnöki beszédben Barack Obama Chicagóban, nem messze az első elnöki győzelmi beszédének helyszínétől.