Wellnessközpontot terveznek KovásznánVendégforgalmi szemléletváltást hozna

2017. január 26., csütörtök, Közélet

Látványos eredmény ugyan még nincs, de a kovásznai városháza megtette az első lépéseket a rég tervezett wellnessközpont létrehozásához. Megrendelték a területrendezési tervet, a szükséges felméréseket, földtani tanulmányokat – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.

  •  A sípálya mellé tervezik a wellnessközpontot
    A sípálya mellé tervezik a wellnessközpontot

A városvezető a finanszírozási lehetőségekről elmondta, sajnos, pillanatnyilag nincs ilyen irányú uniós pályázati kiírás. Önerőből sem tudják kivitelezni, így marad az önkormányzat–magánszektor közötti vagy a megyeházával megköthető partnerség. A megyei tanáccsal már egyeztettek, onnan ajánlatot kaptak együttműködésre, segítséget a dokumentumok összeállítására. 2017 Kovászna megyében a turizmus éve, így a wellnessközpont megépítése időszerű – magyarázta a polgármester.
A wellnessközpont új helyszíneként a Lőrincz Zsigmond-sípálya közelében jelöltek meg területet, erre kell elkészíteni a területrendezési tervet. További engedélyekre, jóváhagyásokra, megvalósíthatósági tanulmányra is szükség lesz. Mivel Kovászna országos érdekeltségű üdülőtelep, a kulturális minisztériumnak is rá kell bólintania a tervre.
Kerestek helyszínt arra a lehetőségre is, ha a sípálya mellettire nem kapják meg a szükséges engedélyeket, ugyanis tisztázódott a Kovászna és Csomakőrös közötti egykori lőtér területének jogi helyzete. Visszaigénylés miatt állt per alatt a volt lőtér, de a felperes legutóbbi fellebbezését a legfelsőbb törvényszék is elutasította, így véglegesen a város tulajdonában maradt. „Nagy ívű, anyagilag megterhelő a terv, de a wellnessközpont nagy előrelépés lehetne, turisztikai szemléletváltást hozna, az idegenforgalom kitörési pontját jelentené” – szögezte le Gyerő József.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2017-01-26: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Másodrangú ország

Miközben Románia első számú embere, Klaus Iohannis elégedetten nyugtázta az Európai Bizottság legfrissebb országjelentését – amely annyira naprakész, hogy még a múlt heti „elefántcirkusz” is benne van, a bukaresti hatalom sunyi (és még oldalgó) kísérlete a korrupt politikusok felmentésére szolgáló sürgősségi kormányrendeletekkel –, a második számú méltóság, Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnök sértődötten nyugtázta, hogy afféle másodrangú államnak tartanak minket nyugaton, ezt pedig nem kellene eltűrnünk, fel kellene mondanunk az együttműködést a hazai igazságszolgáltatást nyomon követő európai intézménnyel. Nocsak! Meg is ijedhettek ettől  Strasbourgban...
2017-01-26: Közélet - Iochom István:

A hetedik tárgyalás következik (Székelyföldi terrorvád)

A bukaresti táblabíróságon holnap délelőtt 11 órára tűzték ki az alapfokú per hetedik tárgyalását, amelyben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyészei terrorizmussal vádolják Beke István Attilát és Szőcs Zoltánt. Az újabb tárgyalások és tanúkihallgatások nyomán úgy tűnik, az igazgatóság és a Román Hírszerző Szolgálat által kiagyalt vád kártyavárként omlik össze.