Iohannis aggódik

2017. február 15., szerda, Belföld
Problémásnak és kockázatosnak látja Klaus Iohannis államfő az idei költségvetést, aggódik miatta, és a következő napokban eldönti, visszaküldi-e a tervezetet a parlamentnek. Ezt Sorin Grindeanu kormányfővel is közölte, akit tegnap magához kéretett.  Az elnök szerint a tervezet túlértékeli a bevételeket, és nagyon nagyok a kiadások is, emiatt fennáll a veszély, hogy átlépjük a háromszázalékos deficitet. A kormány ráadásul óriási, 54 milliárd lejnyi hitelt kíván felvenni, ami súlyos terhet jelent majd a következő költségvetésekre.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-15 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?









eredmények
szavazatok száma 40
szavazógép
2017-02-15: Belföld - :

Dragnea másik pere

Ártatlannak vallja magát, és nem kíván élni az egyszerűsített eljárással Liviu Dragnea abban a perben, amelynek tegnap volt az első tárgyalása a Legfelső Semmítő- és Ítélőszéken. Az SZDP-elnököt ebben az ügyben hivatali visszaélésre való felbujtással és csalással vádolják volt feleségével és a Teleorman megyei gyermekjogvédelmi hatóság volt vezetőivel együtt.
2017-02-15: Belföld - :

Büntetik a tüntetőket

Öt bűnvádi eljárás indult a bukaresti Győzelem téri tüntetések idején illegálisan használt drónok miatt. A hatóságok által azonosított személyeket már ki is hallgatták, a drónokat pedig a nyomozás idejére lefoglalták.