Magyarságtudat-erősítő tanulmányút

2017. február 16., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai a napokban gyimesi tanulmányúton vesznek részt a Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely szervezésében, amelynek célja a tanulók magyarságtudatának és kulturális emlékezetének ápolása  – közölte Fazakas Misi társulat- és drámatagozat-vezető.


A műhelyfoglalkozásokat is tartalmazó programban helytörténeti és néprajzi előadások is szerepelnek, a csoport ellátogat az ezeréves határhoz, a diákok helyi lakosokkal is beszélgetnek. A tanulmányutat a Nemzeti Tehetség Program támogatja. (fekete)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2017-02-16: Közélet - Hecser László:

Okostábla a baróti diákoknak

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délelőtt a Baróti Szabó Dávid Középiskola újonnan kialakított technika-termét, az iskola első interaktív tábláját. A modern felszerelés kihívás elé  állítja majd a pedagógusokat, de Claudiu Cristian igazgató szerint ez csak átmenetileg lesz így. 
 
2017-02-16: Közélet - :

Tüntető gyermekek

A Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Igazgatósághoz tegnapig nem érkezett bejelentés a kormányellenes tüntetéseken részt vevő gyermekek ügyében – közölte lapunk érdeklődésére Vass Mária, az intézmény vezetője.