Játszótér a templom udvarán

2008. június 4., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgyön vasárnap a Gyár utcai Krisztus király templomban és az udvaron az egyházközség szép gyermeknapi ünnepet rendezett a legkisebbeknek. A délelőtti szentmise előtt a hittanórás gyermekek, a Kis apostolok bemutatták a Noé bárkája című előadást, amivel részt vettek a Szent György-napokon is. Nt. Hajdú János szentszéki tanácsos, sepsi-barcasági főesperes a prédikációban hangsúlyozta, hogy az üdvösséghez nem elég a hit, a karizmatikus adományok, hanem keresni kell az Atya akaratát, majd tettekre is kell váltani.

Egy ilyen hitből fakadó, gyakorlati megvalósulás a játszótér avatása, hogy a legkisebbek is megtapasztalják Isten szeretetét. Dávid György plébános megköszönte a hívek segítségét, akik segítettek felállítani a játékszereket, és meg is festették azokat. A játszótér önerőből, a plébánia híveinek adományából épült, habár költségeit még nem rendezték teljesen. Felszentelés után a kicsik birtokba vették az új játszószereket, miközben fagyival és kaláccsal kínálták őket. László Károly színművész (Puki bácsi) és csapatának színes előadása zárta a rendezvényt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2008-06-04: Közélet - Fekete Réka:

A felvételi általánosról

Végéhez közeledik a felvételi felkészítő a megye nyolcadik osztályaiban, de még sokan nem értik a továbbtanulási általános kiszámításának módját. Azzal mindenki tisztában van, hogy fele-fele arányban nyom a latban az V—VIII. osztályos média és a félévi dolgozatok összesítője, de egy felmérés alapján kiderült, azzal kevesen számolnak, hogy nem a naplóba beírt jegyek alapján számítják ki az egységes dolgozatok általánosát, hanem az iskolák titkárságán őrzött, kéttizedes pontossággal jegyzett eredmények számtani hányadosaként.
2008-06-04: Közélet - Fekete Réka:

Receptváltás

Mától csak új receptnyomtatványokkal lehet kiváltani a gyógyszereket. Kivételt képeznek a krónikus betegeknek korábban kiadott receptek, melyek harminc napig érvényesek, tehát nem kell újraíratni. Szintén tegnaptól változott az ingyenes és ártámogatott készítmények listája is. Közel százötven hazai gyártmányú gyógyszer viszonyítási ára csökkent, ellenben néhánynak kisebb a támogatottsága, ezek esetében a betegnek a korábbinál nagyobb összeggel kell hozzájárulnia.