Dubrovnikban forgatják az új Robin Hoodot

2017. február 22., szerda, Magazin
A következő két hétben a dél-dalmáciai Dubrovnikban forgatják az új Robin Hood-film egyes jeleneteit. Otto Bathurst filmrendező elmondta: mielőtt felfedezte volna Dubrovnikot, három hónapig sikertelenül kutatott Angliában megfelelő helyszín után, amely hűen ábrázolta volna a középkori Nottinghamet.

Azért döntött egyebek között Dubrovnik mellett, mert az emberek nyitottak voltak az együttműködésre. „A legtöbb helyszínen, ahol eddig forgattunk, általában megtiltották, hogy itt vagy ott jeleneteket vegyünk fel, Dubrovnikban erre nem volt példa” – hangsúlyozta. Bathurst arról nem beszélt, mekkora költségvetésből készítik a filmet, mert mint fogalmazott, az ellentétes a Lionsgate kanadai–amerikai filmipari cég politikájával. Sajtóértesülések szerint a film 90 millió dollárból készül, és további 100 millió dollárt köl­tenek majd reklámozására.
A mostani Robin Hood merőben más lesz, mint az eddig készült verziók. A téma épp oly aktuális ma is, mint korábban a történelemben – mondta, megjegyezve, hogy szórakoztató filmről van szó, amelynek hátterében a korrupció áll, és egy ember, aki meg akarja változtatni az igazságtalanságot. Dubrovnik építészete számos új jelenet megalkotására ihlette, ami miatt sokkal kevesebb számítógépes effektet kell majd használniuk.
Nina Korzinek horvát kulturális miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Horvátországban 2011 óta támogatják a filmgyártást, amely rendszer szerint a producerek visszakapják a helyben befektetett költségek 20 százalékát. Gari Capelli turisztikai miniszter kiemelte, hogy a Robin Hood forgatása Dubrovniknak annyit jelent, mintha megkezdődött volna az idény. „A filmipar fontos szegmense a turizmusnak, olyan, mint egy egész évben elérhető szolgáltatás” – hangsúlyozta.
A dalmát tengerpart legszebb városába nemrég megérkezett Taron Egerton, aki Robin Hood szerepét játssza, és Jamie Dornan színész. E. Bennett Walsh ügyvezető producer újságírói kérdésre válaszolva nem árulta el, hogy Leonardo DiCaprio, a film producere ellátogat-e Dubrovnikba, annyit mondott: a híres színész nagyon elfoglalt.
Cikk megjelenési időpontja: 2017-02-22 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2017-02-22: Magazin - :

Fa Nándor a teljesítmény vonzásában

Nem a puszta részvétel, hanem a minél jobb teljesítmény elérése vonzotta Fa Nándort a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.
2017-02-22: História - József Álmos:

A hazaszeretet áldozata

Négy fénykép (kettő azonos, de különböző hátoldali szöveggel), egy hiányos katonai azonosító kazetta (dögcédula), a Hadtörténeti Múzeum Levéltárának tájékoztatója, szórványos, ellentmondásos adatok, amelyeket C. E. második világháborúban eltűnt (?) honvéd lánya apja életének utolsó hónapjairól idősebb rokonoktól, édesanyjától hallott. Ebből kellene összeállítani Voloncs Lajos sepsiszentgyörgyi iparos életének második világháborús történetét, elestének vagy eltűnésének tényét.