Mi, hol, mikor 46 perce

Megemlékezések Háromszéken
SEPSISZENTGYÖRGY. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján több helyszínen zajlanak programok. Az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezés ma 18 órától Marosán Csaba kolozsvári színművész Intés az őrzőkhöz című önálló estjével kezdődik a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében, ezt Benkő Levente újságíró, történész Erdélyi srácok – vetítéssel egybekötött történelmi előadása követi. * Kedden 11 órától a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victis-táblánál, 11.30-tól Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál koszorúznak. 17 órától a Művész moziban levetítik az Ecseri tekercsek című filmet. A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától megemlékezésre kerül sor, ahol közreműködik a Cantus Firmus Vegyes Kar, a Magyar Férfidalárda, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai és Sorbán Anna Boglárka ifjúsági szónok. A himnuszok eléneklését koszorúzás követi. A fáklyás felvonulás 20 órakor indul az Erzsébet parkba, a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Cantus Firmus Vegyes Kar énekel. A rendezvénysorozat áldással zárul. * Október 19–23. között, 10–19 óráig ingyenes látogatásra és tárlatvezetésre van lehetőség a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékházában, ehhez előzetes egyeztetés szükséges a 0726 237 944-es telefonszámon. * Október 23-án 10–19 óráig ingyenes filmvetítésekre kerül sor a Művész Moziban, a 0742 769 628-as telefonszámon lehet előzetesen egyeztetni.
KÉZDIVÁSÁRHELY önkormányzata és a helyi iskolák közösen emlékeznek az 1956-os eseményekre. Kedden Kézdivásárhelyen 14 órától tisztelgés az 1956-os szabadságharc hősei előtt a református temető kopjafáinál. Ünnepi műsorral emlékeznek a Református Kollégium tanulói. 19 órától a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjainak megemlékező műsora. Koszorúzás a Hősök emlékművénél. Előtte: a kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása a Gábor Áron téren.
BARÓT. A hazájukért életüket áldozó aradi vértanúkra, valamint családtagjaikra emlékezve nyílik meg szerdán 17 órától a Hátrahagyottak emlékezete című kültéri kiállítás Baróton, Erdővidék Múzeumában. A tárlatot megnyitja Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet Magyar Kulturális Központja sepsiszentgyörgyi fiókjának igazgatója és Demeter László múzeumvezető.

tovább »
Szavazás
Megalapozottnak tartja-e az európai tisztségviselők Romániát érintő bírálatait?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép