Hétköznapi szösszenetek

2017. február 25., szombat, Közélet

Zeneszerző szeretett volna lenni, de nem volt hozzá tehetsége. Festő szeretett volna lenni, de nem volt hozzá tehetsége. Maradt hát az irodalom. Hamar rájött, költőnek nem jó, a regényírástól pedig eltanácsolták. Így lett pszichológus. Aztán mégis írnia kellett. Bosszúságból. Mert a pszichológiához mindenki jobban ért, mint a szakember – hát megírta a szakirodalmat laikusok számára emészthető formában. És utazni is nagyon szeret.

  • Albert Ildikó Sepsiszentgyörgyön. Albert Levente felvétele
    Albert Ildikó Sepsiszentgyörgyön. Albert Levente felvétele


Hát útleírásokat is írt. Szintén bosszúságból. Mert járván-kelvén a nagyvilágban mást tapasztalt, mint ami a köztudatban él. Így születtek egymás után Albert Ildikó csíkszeredai klinikai pszichológus könyvei, amelyek – az eladásokból vonja le a következtetést, no meg abból, hogy egyik könyve a második kiadást is megérte – sikeresekké váltak. Az írás tehát életformájává vált, és mert az új közlési formáktól nem idegenkedik, Hétfői gondolatok címmel a közösségi médiában kezdett rövid – műfajilag nehezen meghatározható, a szerző által szösszeneteknek nevezett – írásokat közölni. A visszajelzések folytatásra serkentették, a pozsonyi AB-ART Könyvkiadó pedig kötetben való megjelenésüket ajánlotta fel. Így született meg a Szókratész védőbeszéde, amelyet csütörtökön mutatott be a szerző Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztőjének faggatására beszélve korábbi könyveiről, keletkezésük történetéről – és szólt terveiről is: szeretne „tiszta” szépirodalmat is írni, van már néhány novellája, csak még nem rukkolt elő velük, és regényéből is elkészült néhány fejezettel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 368
szavazógép
2017-02-25: Közélet - Mózes László:

Természetfotósok szövetkeznek (Új fotóklub Sepsiszentgyörgyön)

Bemutatkozó kiállítással jelentkezett az újonnan alakult Transnatura Fotóklub a sepsiszentgyörgyi vadászati múzeumban. A természetfotósokat tömörítő csapat Székelyföld élővilágának, tájainak minél színesebb ismertetését tartja fő feladatának.
2017-02-25: Közélet - :

Lógtak az iskolából

Az iskolai hiányzások visszaszorítására szervezett akciót a rendőrség csütörtökön Sepsiszentgyörgyön. 8 és 11 óra között tíz vendéglátóipari egységben ellenőriztek, és kilenc iskolából igazolatlanul hiányzó tanulót találtak. Tanintézményeikbe kísérték őket, és a megyei tanfelügyelőséget is értesítették a tényállásról. Múlt héten Kézdivásárhelyen tartottak hasonló ellenőrzést. (sz.)