Trianonra emlékeztek Ojtozban

2008. június 6., péntek, Közélet

Június 4-én délután a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi tagjai az 1920-as trianoni békeszerződésre emlékeztek. Zászlókkal, kiskocsikkal, mikrobusszal és motorkerékpárokkal érkeztek Ojtozba a hármashalomhoz.

Velük tartottak a Székely Nemzeti Tanács és az Isten Ostora Motorosklub képviselői is. A hármashalomnál felolvasták Lokodi Ferenc Attila, a HVIM alelnöke üzenetét, majd megemlékező ünnepségre és koszorúzásra került sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 751
szavazógép
2008-06-06: Közélet - Farkas Réka:

Székelyföldi intézményrendszert kell kialakítani (Kampányban Antal Árpád)

,,Már a Székelyföld-vita során megfogalmaztuk, nagyon fontos a térség számára létrehozni egy politikai testületet. Megválasztásom után összehívom Sepsiszentgyörgyre a székelyföldi megyeitanács-elnököket, polgármestereket, hogy közösen megbeszéljük, kidolgozzuk azt az ütemtervet, amellyel a székelyföldi intézményrendszer kialakítását célozzuk meg, illetve megfogalmazzuk óhajainkat, melyek képviseletét elvárjuk a bukaresti parlamentben dolgozó kollégáinktól" — jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje. Leszögezte, erre a megbeszélésre, pártállástól függetlenül, minden magyar településvezetőt meghív.
2008-06-06: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Ki hiteles?

Minden választási kampánnyal kapcsolatos statisztikai adat azt mutatja, hogy a magyarok fele nem ment el szavazni. Fölösleges tehát az RMDSZ különböző megyei és országos vezetőinek a félkudarc, félgyőzelem miatt az MPP-re mutogatni, s azt állítani, hogy a rendszerváltás óta elért leggyengébb eredményt az új párt megjelenése okozta.