Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Iskolai sportTemesváriak nyerték a negyedik Fair Play Kupát

2008. június 9., hétfő, Sport
A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum győzelmével zárult az elmúlt hét végén (június 6. és 8. között) a Sepsiszentgyörgyön megtartott negyedik országos középiskolás labdarúgótorna, amelyen összesen tizenegy tanintézmény focicsapata vett részt.

A viadal második helyezettje a finálét 1—0-ra elvesztő megyeszékhelyi Berde Áron Kereskedelmi Iskolaközpont lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimná­zium együttese állhatott fel. A rendezvénynek városunk új sportterme adott otthont. A kétnapos küzdelemsorozaton részt vett együttesek: Ady Endre Főgimnázium (Nagyvárad), Téglás Gábor Iskolacsoport (Déva), Tamási Áron Gimná­zium (Székelyudvarhely), Áprily Lajos Elmé­leti Líceum (Brassó), Bartók Béla Elméleti Líceum (Temesvár), Andrei Mureşanu Főgimnázium (Beszterce), Né­meth László Elméleti Líceum (Nagybánya), Református Elméleti Lí­ceum (Kolozsvár), Bolyai Farkas Elméleti Líceum (Marosvásárhely), Kós Károly Iskolaközpont és Berde Áron Kereskedelmi Iskolaközpont (mindkettő sepsiszentgyörgyi).

A kupagyőztes temesvári gárda eredményei: a Bolyai Farkas Elméleti Líceummal 2—0, a Németh László Elméleti Líceummal 2—2, az Áprily Lajos Elméleti Líceummal 3—1, a Református Elméleti Líceummal 4—1 és a döntőben a Berde Áron Kereskedelmi Iskolaközponttal 1—0. További eredmények: 3. helyért: Tamá­si Áron Gimnázium—Áprily Lajos Elméleti Líceum 2—0, 5. helyért: Ady Endre Főgimnázium—Református Elmé­leti Líceum 1—1, büntetőkkel 3—2. A megmérettetés legjobb játékosának Rozsa Tamást (Ady Endre), a legjobb kapusnak pedig Nagy Barnát (Berde Áron) választották meg. A viadal gólkirálya Barabás András (Berde Áron) lett. A nyertes csapat: Szőke Szabolcs, Páter Remus, Kumatina Nazim, Roska András, Lajos Krisztián, Madaras Zoltán, Sós László, Páter Csaba, Murkai Endre. Irányító tanár: Galovics Gyula, László Balázs.

,,Egy februárban készült szociológiai felmérésben megkérdezték a gyerekeket, hogy mik akarnak lenni, ha nagyok lesznek, és nagy részük azt mondta, hogy énekes vagy focista. Hát ezeket a gyerekeket, akik két napon keresztül versenyeztek, egyáltalán nem hallottuk énekelni, de láttuk, hogy focizni annál inkább tudnak" — nyilatkozta az esemény záróünnepségen Bodor László, az RMDSZ-programiroda vezetője. Bodor szintén elmondta, hogy az ötödik Fair Play Kupát közös megegyezés alapján az idei harmadik helyezett, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium fogja szervezni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2167
szavazógép
2008-06-09: Sport - x:

Talmácsi harmadik (Motorsport)

A címvédő Talmácsi Gábor a harmadik lett a 125 cm3-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik spanyolországi futamán Barcelonában.
2008-06-09: Sport - x:

Listavezető az ISK (Kosárlabda)

Öt mérkőzésből őt győzelem, és ezzel százszázalékos mérleggel vezeti az ISK a sepsiszentgyörgyi amatőr kosárlabda-bajnokságot. Sima győzelemmel rajtolt a pontvadászat hatodik fordulója: a nyitómérkőzésen az ISK egyszerűen kiütötte a Babeş Boyst. A Kaniballs szoros mérkőzésen győzte le a Rozsdás Csontokat, a Kalibro kikapott a Bad Boystól, a Bálványos pedig nyert a Székölyök ellen. A forduló mérkőzései: Babeş Boys—ISK 38—90, Kaniballs—Rozsdás Csont ACS 51—38, Kalibro—Bad Boys 47—86, Bálványos—Székölyök 64—43.