Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nőszövetségi fórum

2017. április 11., kedd, Közélet

Szombaton tartották Szentivánlaborfalván a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör évi közgyűlését, amelyen közel húsz egyházközség és a vendégfogadók küldöttsége volt jelen.
 

  • A szentivánlaborfalvi unitárius templomban. Albert Levente felvétele
    A szentivánlaborfalvi unitárius templomban. Albert Levente felvétele

 

Díszes szövetségi zászlókkal vonultak a templomba, hogy számot adjanak az eltelt esztendő igen hasznos tevékenységéről, s mert ezen a napon emlékezett az ikertelepülés a hozzá több szállal kötődő Laborfalvi Rózára, helyénvaló volt, hogy a nagyasszonyra a szövetségi fórumon is emlékezzenek.
A megnyitó áhítatot követően a fórum résztvevőit Bokor Ágnes, az Unitárius Nők Országos Szövetsége (UNOSZ) és a vendégfogadó egyházköri nőszövetség jegyzője, valamint Buzogány-Csoma István helybeli lelkész köszöntötte. Nt. Török István köri esperes ünnepi beszédében a reformáció 500. évfordulójára is emlékezve kiemelte, hogy a nagy horderejű folyamatnak a Magyar Unitárius Egyház is részese volt. Üdvözlőbeszédet mondott Nagy Gizella, az UNOSZ alelnöke, felszólalt Demeter Zoltán köri felügyelő gondnok, Andorkó Rozália köri nőszövetségi elnök, Buzogány-Csoma Csilla szentivánlaborfalvi tiszteletes asszony. Az asszonyok-anyák szerepéről szólt Györgyilyés Izolda sepsiszentgyörgyi unitárius segédlelkész ünnepi prédikációja is, Laborfalvi Rózára és Jókai Mórra vetített képes bemutatóval emlékezett dr. Andorkó Júlia kolozsvári kiadványszerkesztő. Átadták a nőszövetség országos vándorabroszát, amely egy évig ebben az egyházközségben jelképezi az összetartozást. Az ünnepi hangulatot a szentivánlaborfalvi ökumenikus női kórus és a helybeli iskolások műsora emelte. A fórumon részt vett dr. Ráduly István, Uzon község polgármestere is.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2219
szavazógép
2017-04-11: Közélet - Iochom István:

Drágul a hulladékelhordás (Kézdivásárhely)

Április elsejétől Kézdivásárhelyen és a közigazgatásilag hozzá tartozó Nyujtódon, Kézdisárfalván és Kézdiszászfaluban is drágul a szemételszállítási díj. Erről a múlt héten megtartott rendkívüli tanácsülésen döntöttek a városatyák. Az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselői nem szavazták meg a drágítást.
 
2017-04-11: Közélet - Iochom István:

Húsvétra hangoló kézműveskedés

Tegnap és ma 9 és 14 óra között a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kézdivásárhelyi székházában mintegy száz óvodás vett, illetve vesz részt húsvéti kézműves-foglalkozáson.