Mikóújfaluban is levetetik a székely zászlót

2017. április 22., szombat, Közélet

A székely zászló eltávolítására kötelezi a mikóújfalusi polgármestert a prefektúra. Egy rutinellenőrzés során fedezték fel a kormányhivatal munkatársai, hogy a községháza előtti világháborús emlékművön ott lobog a székely zászló, és azonnal hivatalos felszólítást küldtek a községvezetőnek.

 

Az átiratban arra hivatkoznak, hogy közterületről lévén szó, tilos a székely zászló kitűzése, és felszólították Demeter Ferencet: április 30-áig távolítsa el a kék-arany zászlót. A polgármester eleget tesz a prefektúrai felszólításnak, mivel kollégái hasonló perek egész sorát veszítették el, és mások példáját követve egyházi területre költözteti a székely zászlót. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1745
szavazógép
2017-04-22: Közélet - Farkas Réka:

Esélyt teremteni Székelyföldnek (III. Székely Kongresszus)

Székelyföld kitalálásának lehet nagyon fontos fóruma a III. Székely Kongresszus – hangzott el tegnap a rendezvény sepsiszentgyörgyi előadásait megelőző megnyitón. Két napig, három városban több mint tíz témakörben összegzik a szakemberek Székelyfölddel kapcsolatos kutatásaik eredményeit, a 115 éve első alkalommal megszervezett kongresszus újraélesztőinek célja egyedi esemény helyett intézménnyé alakítani a kongresszust, amely szakmai alapot nyújthat a közpolitikai tervezésnek.
 
2017-04-22: Közélet - Bokor Gábor:

Kemény tél Kommandón

Április végén tavasz helyett igazi tél köszöntött be Kommandón. Az erdők közötti faluban a hóréteg vastagsága meghaladja a negyven centimétert, gépeket kellett mozgósítani az utcák szabaddá tételéhez.