TollraforgóTrianoni bumeráng

2008. június 13., péntek, Nyílttér

Romániában sportcsarnok épül. Tervük, hogy az európai béke jegyében építsék fel, ezért levelet küldenek minden EU-tagállamnak, és kérik, hogy az országok adományaikkal járuljanak hozzá az építéshez.

Jönnek is szépen az adományok. A németektől acél, a franciáktól csavarok, az osztrákoktól mérnökök stb.

Kizárólag Magyarország nem küld semmit.

Gondolnak egyet a románok, és írnak egy második levelet.

,,Kedves Magyarok!

Az első levelünk tartalma biztosan elkerülte figyelmeteket. Ismét tájékoztatunk benneteket, hogy sportcsarnokot építünk az európai béke jegyében, ezért kérünk benneteket, adományaitokkal járuljatok hozzá az épí­téshez."

A magyarok a levélre a következőt válaszolják:

,,Kedves Románok!

Már az első levelet is megkaptuk, de mondjátok csak, az INGYENTELEK nem volt elég?"

Ezt a levelet kaptam dr. Kőváry Györgytől.

A válaszom: Lásd, ezért nem építkezünk Erdélyben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2008-06-13: Nyílttér - x:

Gondolatok az autonómiáról (Mai levelünk)

Bizonyára mindenki hallott már az autonómiáról mint fogalomról mind a magyar, mind a román politikusok részéről, de ha megfigyelték, a civil szférákban senki nem beszél az autonómiáról, valószínűleg azért, mert senki sem tudja pontosan, mit is akarnak ezzel a politikusok, és hogy életünk mely részeit foglalná magában az autonómia, illetve milyen következményei lehetnek ennek.
2008-06-13: Nyílttér - x:

Adott szavunk bizalmat érdemel! (Tollraforgó)

Az önkormányzati választásra készülve Barátos község polgármestere beszámolt négyéves tevékenységéről. A felsoroltak hallatán jóleső érzés töltötte el a jelenlevőket, mert megérték azt, hogy a hazug ígéretek helyett konkrét eredmények születtek.