Olasz focitábor Magyarországon

2017. május 17., szerda, Magazin

Kiváló olasz edzők közreműködésével 10–14 éves gyerekeknek ötnapos CIB Itália Focitábort rendeznek a nyár elején Budapesten, amelynek három legjobbja jövő nyáron Covercianóba utazhat egy újabb táborba.


„Ez a program arra is ráirányítja a figyelmet, hogy Olaszország most már a szakmai tudást exportálja. Nem nálunk van a bölcsek köve, de jelentős hozzájárulást tudunk nyújtani a világ futballjához” – mondta a hétfői budapesti sajtótájékoztatón Marco Schembri, a tábort szervező cég ügyvezetője, aki emlékeztetett az olasz edzők, így Claudio Ranieri, Antonio Conte, Marcelo Lippi vagy éppen Carlo Ancelotti külföldi sikereire. Elárulta: június 26. és 30. között az UTE Szilágyi úti Sportcentrumában lesz a tábor, amelyre egy egész delegáció érkezik Olaszországból, köztük Salvatore Schillaci, az 1990-es világbajnokság gólkirálya.
„Hihetetlen élményben lesz részük a gyerekeknek. Ha a családokba, gyerekekbe fektetünk, az mindig megtérül” – jelentette ki egy másik vb-gólkirály, az 1982-es torna legeredményesebb játékosa, Paolo Rossi, a tábor fővédnöke. A korábbi legendás játékos kifejtette, Olaszországban nem csupán egy játék a futball, hanem a kultúra szerves része, amelynek a gazdasághoz is jelentős a hozzájárulása, mert az ötödik legnagyobb iparág. Rossi elárulta, nagyon szerencsés helyzetben van, hogy nemcsak megélheti a futballt, hanem taníthatja is, ráadásul inkább gyerekekkel szeret foglalkozni, mint profikkal.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2017-05-17: Magazin - :

Kiemelkedő magyar részvétel (Cannes-i filmfesztivál)

A továbbra is fokozott terrorfenyegetettség miatt megerősített és láthatóbb biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg ma a 70. cannes-i filmfesztivál, amelynek hivatalos versenyprogramjában négy amerikai alkotás mellett főleg európai filmek versenyezhetnek, és amelyben idén kiemelkedő a magyar részvétel.
2017-05-17: Riport - Szekeres Attila:

Hírközlési kismúzeum – az élő csoda (Puskás Tivadar emléke Sepsiszentgyörgyön)

Hírközlési kismúzeum működik Sepsiszentgyörgyön a Puskás Tivadar Szakközépiskolában. A létesítményt 2016. szeptember 17-én avatták. Atyja Csáky Ernő villamosmérnök (fotó), nyugalmazott hírközlési katonatiszt, az iskola volt oktatója, a szó jó értelmében vett megszállott gyűjtő. A Puskás Tivadar Hírközlési Kismúzeum a névadó mérnök-feltalálónak állít emléket, bemutatja a híradás és a háromszéki rádióamatőr mozgalom történetét, Sepsiszentgyörgy posta- és távközléstörténetét, a sepsibodoki katonai egység hírközlő részlegének berendezéseit. Közel öt évtizedes gyűjtőmunka eredménye, számos szakemberrel konzultálva Csáky Ernő öt évet dolgozott azon, hogy felszerelje.