Borult a rend

2017. június 29., csütörtök, Család

A romániai foglalkoztatottaknak több mint fele nem a megszokott időszakokban dolgozik, hanem este, éjszaka, hétvégén vagy váltásokban – ismertette Diana Popa, az Országos Statisztikai Intézet szakértője.
 

 

A megkérdezettek 52,7 százaléka nyilatkozta azt, hogy este, éjszaka vagy hétvégén is, míg 25,8 százalékuk, hogy több váltásban dolgozott. 50 százalékuk mondta, hogy szombaton is dolgozik, 12 százalékuk pedig, hogy éjszaka.
A megszokott munkaprogram átlaga Romániában 39,8 óra hetente. Valamivel az átlag alatt helyezkednek el a mezőgazdasággal foglalkozó munkások, akik 35,6 órát dolgoznak hetente, míg átlag fölötti munkaidőt töltenek el az ipari ágazatokban, építkezéseken vagy szolgáltatási szakterületeken dolgozók.
„A válaszadók 90 százaléka azt nyilatkozta, hogy előre meghatározott programjuk van, a munkakezdés és -végzés idejét kizárólag az alkalmazó határozza meg, és a munkavállaló nem változtathatja egyáltalán a programját. 10 százalékuk nyilatkozta azt, hogy módosíthatja munkabeosztását” – mondta el az intézet képviselője. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 764
szavazógép
2017-06-29: Család - :

Táplálkozás és inzulinrezisztencia (Egészségünk)

Mi is az az inzulinrezisztencia, avagy van-e valóságalapja annak a feltételezésnek, hogy meg lehet előzni bizonyos betegségeket?
Igen!
Vagy talán nem?
2017-06-29: Család - Puskás Attila:

Vérehulló fecskefű (Erdő-mező ajándéka)

A vérehulló fecskefű (Chelidonium majus L.) a mákfélék (Papaveraceae) családjába tartozik, ami a rokonsági szál értékeinek figyelembevételével rögtön nyilvánvalóvá válik. Közismertté az eltört szár narancssárga levének szemölcsorvosló tulajdonsága miatt vált.