Mentesülnek a tortúrától

2017. július 6., csütörtök, Család

A palliatív kezelésben részesülő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő és súlyos fogyatékkal élő gyerekeknek a jövőben nem kell időszakos ellenőrzéseken megjelenniük, hanem csak azt követően, hogy betöltötték 18. életévüket, addig érvényes lesz az első vizsgálaton kapott igazolás – jelentette be Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.


Azokról a rákos, leukémiás, HIV-fertőzött, súlyos testi fogyatékkal élő gyerekekről van szó, akik eddig minden évben végeérhetetlen sorokat álltak, hogy ugyanazt megállapítsák: betegségük gyógyíthatatlan. A miniszter hozzátette: a súlyos fogyatékkal élőknek ezután hivatalból járnak a társadalmi szolgáltatások, anélkül, hogy ezt folyamatosan igényelniük kellene. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2017-07-06: Család - :

Táplálkozás és inzulinrezisztencia 2. (Egészségünk)

A helyes táplálkozás alapelve az, hogy amennyi táplálékot beviszünk a szervezetünkbe, annyit is használjunk fel.
Mi történik, ha a kelleténél több vagy kevesebb glükózt juttattunk szervezetünkbe?
2017-07-06: Család - Puskás Attila:

Papsajtmályva (Erdő-mező ajándéka)

A papsajtmályva (Malva neglecta) gyakori gyomnövény fakó rózsaszínű virágokkal, amelyek az alapszínnél sötétebben csíkozottak, a szirmok vége kicsípett. Tenyeresen tagolt felső levelei öt-hét karéjúak. Elhanyagolt, köves, törmelékes helyeken, vasúti sínek mentén találhatunk rá. A talaj nitrogénben gazdag helyein bárhol gyakran előfordul. Magyar nevét terméséről kapta, amelyet a (falusi) gyermekek fogyasztottak.