Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sólyom László fogadta az SZNT vezetőit

2008. június 19., csütörtök, Közélet

Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács vezetőjét, valamint Tulit Attilát, a szervezet alelnökét fogadta tegnap a Sándor-palotában Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke. Az elnöki hivatal közleménye szerint a megbeszélésen Izsák Balázs tájékoztatta a székelyföldi civil szervezet tevékenységéről, céljairól és a Székely Nemzeti Tanács autonómiakoncepciójáról.

Izsák Balázs a Há­romszék érdeklődésére elmondta: átnyújtotta az államfőnek az SZNT fontosabb dokumentumait, köztük az autonómiastatútumot is, röviden ismertették a szervezet önrendelkezés-koncepcióját. Só­lyom László megerősítette korábbi kijelentéseit, miszerint a székelyföldi autonómiaigény jogos, fontos és európai. A találkozón szó esett az önkormányzati választások eredményei nyomán kialakult helyzetről. Egyetértettek abban, hogy a parlamenti választások előtt összefogásra van szükség — számolt be Izsák Balázs.

Az SZNT küldöttsége székelyföldi látogatásra hívta a magyar államfőt. Sólyom László megígérte: legközelebbi romániai útja során Szé­kelyföldre is ellátogat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1128
szavazógép
2008-06-19: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Együtt a liberálisokkal — balra?

Az RMDSZ legmegbízhatóbb partnerként értékeli a liberális pártot, amin végül is nincs mit csodálkoznunk, hisz közel négy éve együtt vezetik az országot, s már másfél évnél is több, hogy osztoznak a kisebbségi kormányzás nehézségein, esetleges örömein.
2008-06-19: Közélet - Kuti János:

(Pénz)éhes disznó makkról álmodik (Jegyzet)

Sőt, hirtelen meggazdagodásról is. Amit a biztosító nekem is ígért, ha életbiztosítást kötök, és nagy hirtelen meghalok. Mindig is gyanús volt nekem, mikor az életbiztosítók arra biztattak, hogy kössek biztosítást. Mert nagyszerű a biztosítás. Megkötöd, meghalsz, és máris gazdag vagy. De engem erről nemigen tudtak meggyőzni. Az meg egyáltalán nem érdekelt, hogy végül is valaki csak jól jár.