Kell a pénz fizetésekre

2017. július 10., hétfő, Belföld

„Az autópálya-építés még várhat” – jelentette ki egy pénteki tévéadásban Eugen Nicolicea. Az SZDP-s képviselő szerint pártja számára a prioritást a nyugdíjak és a bérek biztosítása jelenti.


„Abba a helyzetbe jutottunk, hogy előbb gondoskodnod kell arról, nehogy éhen haljon a nagymama, csak utána nézed meg, hogy maradt-e pénzed új cipőre” – fejtegette a hetedik parlamenti mandátumánál tartó politikus. Eugen Nicolicea eddig már három pártban is megfordult. Neve főként attól várt ismertté, hogy a jogi szakbizottság tagjaként a korrupcióellenes törvények nyesegetésén szorgoskodott. A nyilatkozatát idéző Digi24 televízió emlékeztetett: az SZDP–LDSZ-kormány az utóbbi tizenkét év legkisebb összegét irányozta elő közberuházásokra az idei költségvetésben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1783
szavazógép
2017-07-10: Belföld - :

Félmillió gyermek nincs beoltva

Szinte 500 ezer gyermek nincs beoltva Romániában az országos immunizációs programban előírt minden oltóanyaggal – írja a News.ro. Andreea Popescu, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a nemrég beszerzett oltóanyag mennyisége bőven fedezi majd a szükségletet.
2017-07-10: Belföld - :

Megkapják ösztöndíjukat a rezidens orvosok

Florian Bodog egészségügyi miniszter tegnap biztosította a rezidens orvosokat, hogy továbbra is megkapják ösztöndíjukat. Az egészségügyi tárca vezetője ezzel a Románia 100 platform felvetésére reagált, miszerint a rezidens orvosok arról értesültek, hogy július elsejétől, vagyis az új bértörvény életbelépésétől kezdve már nem kapják a 670 lejes ösztöndíjat.