Sportolóink a hétvégén

2017. július 22., szombat, Sport

Birkózás. A sepsiszentgyörgyi MSC négy sportolója két világversenyen lesz érdekelt a napokban: Mădălina Linguraru (48 kg), Incze Kriszta (63 kg), Adina Popescu (69 kg) mától az elefántcsontparti Abidjanban sorra kerülő Frankofón Játékokon lép szőnyegre, míg Orbán Norbert (54 kg) ma indult Szarajevóba, ahol július 25–30. között a kadét (15–17 év) birkózó Európa-bajnokságot rendezik meg.

  • A román női kosárlabda-válogatott. Fotó: frbachet-ro
    A román női kosárlabda-válogatott. Fotó: frbachet-ro

Incze és Linguraru ma esik át a mérlegelésen és vasárnap harcol, míg Popescu holnap méretkezik és hétfőn birkózik. Mindhárom lány strandbirkózásban is megküzd a legjobbaknak járó elismerésért. Mátéfi Árpád edző elmondása szerint egy-két érmet vár tanítványaitól. A román válogatott tagjaként utazik Bosznia-Hercegovinába Norbert, aki kedd reggel esik át a hivatalos mérlegelésen és még aznap küzdeni fog az Eb-aranyért. Sok sikert, birkózók!
Kosárlabda. A tegnap megkezdődött Frankofón Játékok kosárlabda-vetélkedőjén érdekelt a női román válogatott is, amelynek tagja a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső és a kézdivásárhelyi Lénárt Paula. Kosarasaink ma 16.30 órától játsszák a viadal nyitómérkőzését, ellenfelük Kamerun lesz, vasárnap este Kanada ellen lépnek pályára, míg hétfőn 23.15 órától Tunéziával mérkőznek meg. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2017-07-22: Képzőművészet - :

Illyés Gyula: Csángók

Kivánkoztam a csángókhoz,
a künnrekedt pusztázókhoz,
Bukovinát sose láttam,
bele mégis visszavágytam.
2017-07-22: Sport - :

Búcsúzott a Honvéd és a Fradi (Labdarúgás)

A Budapest Honvéd és a Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a nemzetközi kupaszerepléstől, viszont a Videoton FC és az Astra Giurgiu túljutott észt, illetve azerbajdzsáni ellenfelén, így a következő körben előbbi a Bordeaux, utóbbi az Olekszandria csapatával játszik.