Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótAlpolgármester és szakbizottságok nélkül

2008. június 23., hétfő, Közélet

Megalakult Barót város tanácsa, de az RMDSZ, illetve a Magyar Polgári Párt kérésére nem került napirendre sem a szakbizottságok felállítása, sem az alpolgármester megválasztása. Az indoklás hasonló volt: időre van szükség a döntések megfontolására.

Jur — esküszöm — tett esküt román és magyar nyelven a baróti képviselő-testületbe választott hat RMDSZ-es, öt MPP-s és négy független tanácstag. Megfogadták, hogy mandátumuk alatt a város érdekében cselekszenek. Nagy István polgármester üdvözölte az új testületbe választottakat, majd ismertette a hivatal felépítését és az alárendeltségébe tartozó intézményeket. Albert Dénes független önkormányzati képviselő elmondta: ebben az igencsak kiegyensúlyozott tanácsban rá fog hárulni a mérleg nyelvének szerepe, ő ugyanis csak lelkiismeretére hallgatva hajlandó az előterjesztéseket támogatni vagy ellenük szavazni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2052
szavazógép
2008-06-23: Közélet - Fekete Réka:

Kezdődik az érettségi

Közel ezernégyszáz magyar és hétszáz román tagozatos végzős kezdi meg ma az érettségit.
A tizennyolc háromszéki középiskolát hat vizsgáztatóbizottságba sorolták be, a megye mind az öt városában működik egy-egy albizottság is, a dolgozatjavító központ pedig a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközépiskolában rendezkedett be.
2008-06-23: Máról holnapra - Bogdán László:

A síp mesterei

Aki már járt futballpályán — és ki nem? —, jó, ha tudja, hogy a síp mesterei — a játékvezetők, noha én soha nem használtam ezt a megnevezést, a foci nem játék, ehhez túl sok pénz van benne, és egyáltalán nem kell ,,vezetni", bíráskodni kell(ene) elfogulatlanul és hozzáértően — nem örvendenek kimondott közszeretetnek. Nincs olyan döntés, ami nem lehetne megkérdőjelezhető.