Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Fekete-tengeren is jönnek

2017. augusztus 14., hétfő, Belföld

Egy török zászló alatt közlekedő, iraki bevándorlókat szállító hajót fogott el a román parti őrség a Fekete-tenger román felségvizein tegnap. A határvédelem fekete-tengeri összevont megfigyelő rendszere tegnap reggel 7 órakor észlelte a Mangáliától keletre, tíz tengeri mérföld távolságra lévő és a román partok felé közeledő hajót.


Mivel a hatóságok azt gyanították, hogy illegális bevándorlók lehetnek rajta, a parti őrség egyik egysége elébe ment. A kis méretű hajó elfogása után kiderült, hogy azt egy bolgár és ciprusi állampolgár vezeti, és 69 iraki állampolgár (30 férfi, 10 nő és 29 kiskorú) tartózkodik rajta. A parti őrség a mangáliai kikötőbe kísérte a hajót, ahol a román határrendészet tovább vizsgálja az ügyet. Idén megszaporodtak azok az esetek, amikor az ázsiai országokból útnak indult migránsok Romániát érintő útvonalakon próbálnak Nyugat-Európába jutni. A legtöbben a szerb–román határon keresztül érkeznek az országba, és vannak, akik a Dunán átkelve próbálnak átszökni Romániába. Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének égei-tengeri és földközi-tengeri misszióiban egyébként rendszeresen részt vevő román parti őrség hosszú idő óta először adott hírt arról, hogy a Fekete-tengeren áthajózva próbáltak illegális bevándorlók bejutni az országba.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1141
szavazógép
2017-08-14: Belföld - :

Rohamosan terjed a rühesség

a Kolozs megyei Désen élő roma közösségben. A Roma Párt területi koordinátora, Calistenius Trancă szerint több mint 300 rühatka-fertőzéses esetet jegyeztek, fertőzési góc alakult ki, nincs víz- és csatornahálózat, az emberek a bokorban végzik a dolgukat – ismertette. Elmondta, kezelik ugyan a fertőzötteket, de nem kaptak kéntartalmú kenőcsöt, és a dési önkormányzattól sem kapták meg a beígért 2000 lejt. „Mindenki csak ígérget, a polgármester számba sem vesz bennünket, folyton hazudnak nekünk” – fakadt ki a Roma Párt képviselője, megjegyezve: a helyzetről a Kolozs megyei egészségügyi igazgatóság is tud. (Agerpres)
2017-08-14: Belföld - :

Adózzanak a bankok is

Mihai Tudose miniszterelnök felszólította a bankok képviselőit, hogy „kezdjenek el végre nyereségesek lenni, és fizessenek némi adót a román államnak is”. A kormányfő a Realitatea TV péntek esti műsorában számolt be arról, hogy milyen üzenetet közvetített „bizonyos pénzintézetek” képviselőinek a velük folytatott egyeztetésen.