Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Medvetámadás Hargita megyében

2017. augusztus 14., hétfő, Belföld

Medve támadott tegnap délután egy marhapásztorra egy Vaslábhoz közeli szarvasmarhakarámnál. A 28 éves férfit a gyergyószentmiklósi kórházba szállították, állapota stabil.


A kórházban dolgozó asszisztensek szerint a fiatalember azt mondta, éppen enni adott az állatoknak, amikor rátámadott a medve. A combján és az alkarján sérült meg, mielőtt a kutyáknak és a többi marhapásztornak sikerült elriasztania a nagyvadat. A férfit a kórház sebészeti osztályára utalták be, és megfigyelés alatt tartják. Hargita megyében idén nyolc személy került kórházba medvetámadás következtében. Legutóbb, múlt hónapban két juhpásztorra támadott a nagyvad Csíkmadaras közelében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1141
szavazógép
2017-08-14: Belföld - :

Adózzanak a bankok is

Mihai Tudose miniszterelnök felszólította a bankok képviselőit, hogy „kezdjenek el végre nyereségesek lenni, és fizessenek némi adót a román államnak is”. A kormányfő a Realitatea TV péntek esti műsorában számolt be arról, hogy milyen üzenetet közvetített „bizonyos pénzintézetek” képviselőinek a velük folytatott egyeztetésen.
2017-08-14: Sport - :

Osztrák siker az idei Székelykörön (Kerékpározás)

A Hrinkow Advarics Cycling Team kerékpárosa, Patrick Bosman sikerével zárult a tizenegyedik Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek lebonyolításában idén Sepsiszentgyörgyre és Háromszékre is nagyobb szerep hárult. Mint arról már beszámoltunk, szerdán a megyeszékhelyen rendezték meg a viadal prológját, csütörtökön pedig a Kastély-szakaszban tizenkilenc megyénkbeli településen kerekezett át a mezőny.