Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem befolyásolja a szociális segélyt a napszámos munka

2017. augusztus 29., kedd, Gazdakör

Panaszkodnak a gazdák: egyre nehezebben kapnak embert napszámos munkára. A potenciális munkások többek között azért nem vállalják a napszámosságot, mert attól félnek, elveszthetik a szociális támogatást. A félelem alaptalan: a napszámos munka utáni jövedelem nem veszélyezteti a szociális segélyek folyósítását – tudtuk meg az illetékesektől.

  • Egyre kevesebben vállalnak napszámos munkát. Forrás: google
    Egyre kevesebben vállalnak napszámos munkát. Forrás: google

Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője érdeklődésünkre elmondta: sok gazda kereste meg panaszával, miszerint nem kapnak napszámost, mert a munkások attól félnek, a mezőgazdasági munkával szerzett jövedelem miatt elveszíthetik szociális segélyüket. Szó sincs erről – szögezte le az igazgató –, a bejelentett napszámos munkával szerzett jövedelem miatt senki nem veszíti el a szociális támogatást. A napszámos munka viszont jó lehetőség arra, hogy tisztességesen, törvényes úton többletbevételhez jussanak az amúgy munkanélküliséggel szembesülő családok. Az őszi periódus különösen sok lehetőséget kínál, a betakarításban, főként a pityókaszedésben sok embernek tudnak jól megfizetett munkát biztosítani a gazdák – fűzte hozzá Könczei.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 300
szavazógép
2017-08-29: Gazdakör - Bokor Gábor:

Szedik a pityókát

A megszokottnál korábban, már augusztus derekán elkezdték a burgonya szedését a székelyföldi megyékben. Egyrészt a kedvező időjárás, másrészt az ipari feldolgozásra szánt burgonya iránti kereslet vette rá a termelőket a betakarítás korai elkezdésére.
2017-08-29: Gazdakör - Incze Péter:

Pénteken újraindul a 16.4-es intézkedés pályázhatósága (Vidékfejlesztés)

A Vidéki Beruházásokat Kifizetési Ügynökség megyei hivatala értesített arról, hogy szeptember 1-jétől újra lehet pályázni a Támogatás az élelmiszeripari termékekkel való ellátásban szereplők közreműködésére című, 16.4 számot viselő intézkedésnél. A pályázni óhajtók az elkészített pályázataikat szeptember 1. és november 30. között tölthetik fel az ügynökség számítógépes rendszerébe.