Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Öngyilkosságra készülő indiai gazdák

2017. augusztus 29., kedd, Gazdakör

25 ezer indiai gazda írta alá az India államfőjének, Pranab Mukherjee-nek szóló petíciót, miszerint, ha nem kapnak kárpótlást egy 1998-as építkezés miatt elveszett földjeikre, szombaton, az ország függetlenségének ünnepén mind felakasztják magukat – írja aVice.

Az Uttar Prades államban fekvő Mar­thura közelében azért vált használhatatlanná 700 hold föld, mert egy híd megépítése után víz alá került. A gazdák nyolcmilliárd rúpiát követelnek a károkért. A kormány februárban már megígérte, hogy tenni fog valamit, de nem történt semmi. A mathurai vezetés most azt mondta, elindították az eljárást, és hamarosan megérkezik a pénz, ami több lesz, mint amennyit követelnek. Indiában nem ritka, hogy gazdák öngyilkosok lesznek: 2012-ben csaknem 14 ezer gazda követett el öngyilkosságot. 2015-ben csak Maharashtra államban 1300 gazda lett öngyilkos. Több oka is van annak, hogy ennyi gazda lesz öngyilkos Indiában. Nagyon sokan eladósodtak, és már nem bírják tovább a terhet. Tiltakoznak az új földtörvénytervezet ellen is, amely meg akarta könnyíteni a külföldi cégeknek a földvásárlást az országban. A törvény kritikusai szerint ez további adósságba lökné a gazdákat.
Azért sem annyira biztonságos Indiában mezőgazdasággal foglalkozni, mert az időjárás nagyon kiszámíthatatlan, és így sokszor a teljes termés is odaveszhet. Ehhez képest a szegénység miatt csak a gazdák húsz százalékának van biztosítása. (Forrás: Index.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 300
szavazógép
2017-08-29: Gazdakör - Incze Péter:

Pénteken újraindul a 16.4-es intézkedés pályázhatósága (Vidékfejlesztés)

A Vidéki Beruházásokat Kifizetési Ügynökség megyei hivatala értesített arról, hogy szeptember 1-jétől újra lehet pályázni a Támogatás az élelmiszeripari termékekkel való ellátásban szereplők közreműködésére című, 16.4 számot viselő intézkedésnél. A pályázni óhajtók az elkészített pályázataikat szeptember 1. és november 30. között tölthetik fel az ügynökség számítógépes rendszerébe.
2017-08-29: Belföld - :

Jelentősebb béremelést várnak (Tanügy)

Mindössze nettó 25 százalékos növekedést jelent a tanügyi dolgozókat érintő, jövő évi 50 százalékos bruttó béremelés, ezért a szakszervezetek azt kérték a kormány képviselőitől, találjanak megoldást arra, hogy jelentősebb mértékben nőjenek az ágazati bérek.