pulzArtIzgalmas színházi előadások

2017. szeptember 1., péntek, Közélet

Az V. pulzArt színházi előadások szempontjából is kiemelkedő élményt ígér: izgalmas koreográfiák, látványos megmozdulások, minőségi kortárs színházi produkciók szerepelnek a kínálatban Sepsiszentgörgyön.
 

 

Ma 19 és 21 órától a Tamási Áron Színház nagyteremében a Hakanaï című Adrien M & Claire B (FR) rendezésében készült táncelőadást tekinthetik meg az érdeklődők, amely egy szóló koreográfia-performansz. Az előadás címe, a Hakanaï japán szó, amely két elem egyesülésére vonatkozik, többértelmű kifejezés, jelentheti a tünékenyt, a múlót, a pillanatnyit, az anyag nem tapintható jellegét, és ugyanakkor azt a megfoghatatlan valamit, amely álom és valóság között helyezkedik el.
Ma és szombaton este 7 órától az OMG – Organisme modificate genetic (Genetikailag módosított élőlények) című előadás lesz látható az Andrei Mureșanu Színház termében, amely igencsak komoly és kényes témát dolgoz fel. A Duna partján készült, muszlim nő holttestét ábrázoló fotó egy német lap főoldalára kerül. Amikor kiderül, hogy a burkában talált nőt valójában otthagyták meghalni, ortodoxok, muzulmánok, rendőrök, ügyészek, újságírók, művészek, a faluban élők, mind maguknak akarnak egy darabot abból a húsz négyzetméteres földdarabból, ahol a nőt megtalálták. Mindezt addig, amíg az előadás végére az egész terem egy politikai színtérré alakul, ahol az igazsággal kell szembetalálkoznunk.
Hajdu Szabolcs többszörösen díjnyertes (Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíja, Magyar Filmkritikusok Díja) filmjének alapjául szolgáló színházi előadást is láthat a közönség. Az Ernelláék Farkaséknál kamaradrámát szombaton 18, illetve 20 órai kezdettel az Esketőházban lehet megtekinteni. Az előadás két család nem minden feszültségtől mentes együttlakásáról mesél. Régi és új konfliktusok törnek felszínre, mikor két, egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után újra találkozik. Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2017-09-01: Közélet - Váry O. Péter:

Vissza a költészethez (pulzArt)

Tizenöt évig alig írt verseket, most se lenne ez a kötet, ha nem kereste volna azt a fogódzót, ami értelmet ad életének – vallotta Peer Krisztián frissen megjelent, 42 című verseskötetéről, melynek kapcsán tegnap délután beszélt életről, alkotásról.
2017-09-01: Közélet - :

Elmaradt a tanácsülés Kézdivásárhelyen

A múlt hónapban nem volt sem soros, sem rendkívüli tanácsülés Kézdivásárhelyen.