Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Van pénz a támogatásokra

2017. szeptember 12., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági költségvetés kiegészítésével elkülönítették a támogatások kifizetéséhez szükséges pénzalapokat – biztosította a gazdákat Petre Daea mezőgazdasági miniszter az agroromania.ro web-újságnak nyilatkozva.


Az előlegek kifizetését október 16-án kezdik meg, a végső kifizetések december elsejével kezdődően történnek meg. Pillanatnyilag a terepen zajlanak a kifizetéseket megelőző ellenőrzések, de Daea hangsúlyozta: a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség kifizetéseket végrehajtó intézmény, nem ellenőrző szerv.
A támogatások teljes összegét folyósítják még idén, hogy a gazdák idejében pénzhez jussanak, elvégezhessék a szükséges munkálatokat. A mezőgazdaságban amit nem tehetsz meg ma, az holnap túl késő, költséges lehet, megterhelő a gazdák számára – hangoztatta a miniszter.
Előlegként a teljes támogatási összeg 70 százalékát kapják meg a gazdák, az év végéig a végső elszámolásnak is meg kell történnie.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2017-09-12: Gazdakör - :

25 éves a LAM Alapítvány

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli szombaton, szeptember 16-án az illyefalvi LAM Alapítvány. A jubileumot egész napos programmal teszik emlékezetessé, az eseményekre az illyefalvi KIDA Központban került sor. A szakmai konferenciát: Pénz, piac, versenyképes mezőgazdaság – 25 éves a LAM címmel szervezik, a következő programmal:
2017-09-12: Gazdakör - :

Szeptemberi vetésnaptár

Szeptember a gazdáknak a hálaadás és a következő termelési év előkészítésének legfontosabb időszaka. „Ősszel számolják a pipéket” – mondja a közmondás, de a hambárokban is ilyenkor lehet lemérni a termést. Szeptember 25-ig ki kell tartson az augusztusi meleg, mivel a Merkúr és a Mars szeptember 10-től, miként a Vénusz is az Oroszlán hőrégiójában tartózkodik.
Ültetési idő: 01, 9–24-ig.