Rendezik a Debren patak környezetét

2017. szeptember 16., szombat, Közélet

Megkezdődött a Debren-patak takarítása.

  • Vargyasi Levente felvétele
    Vargyasi Levente felvétele

 

A Sepsiszentgyörgyöt közel 5 kilométeren átszelő patak mintegy három kilométeren át halad lakott területen, ezt a részt tisztítják meg egy hónap alatt – ismertette tegnap közleményében a városháza. A vízfolyás környezetét megszabadítják a hulladéktól, emellett lekaszálják a növényzetet, kivágják a fákat, a nádat, illetve a bokrokat. Mint arról korábban tájékoztattunk, a megyeszékhely költségveté­sében jelentős összeget különítettek el a munkálatokra, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint a 100 ezer lejes keret viszont csupán az említett teendők elvégzésére elegendő. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2017-09-16: Kultúra - Nagy D. István:

Szilágyi Domokos versei vásznon, hangokban (Rendhagyó irodalomórák)

Rendhagyó kiállítás színhelyévé változik vasárnap délutántól a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház. Az In memoriam Szilágyi Domokos című tárlat összművészeti megnyilvánulás során elsősorban a diákokat igyekszik megszólítani, a költészet világába kalauzolni a fiatalokat, az általuk is kedvelt módon, így a zene és a képvilág segítségével.
 
2017-09-16: Közélet - :

Már első nap beteltek a helyek

Már csütörtökön, a jelentkezés első napján beteltek a helyek az 50 év fölöttieknek szóló Ezüst Akadémia Oktatási Program második kiadására Kézdivásárhelyen.