Jelentkezőket vár a Berde Mózsa körTanulás és játékos készségfejlesztés

2017. szeptember 22., péntek, Közélet

Október elején hatodik alkalommal indítja el oktató-nevelő, játékos foglalkozásait a Turulmadár Ifjúsági Iroda. A Berde Mózsa kör olyan I–IV. osztályos gyermekek számára biztosít  fejlődési és tanulási lehetőséget, akik szerény anyagi körülmények között élnek, nagycsaládból származnak vagy egyéb társadalmi gondokkal küzdenek.
 

  • A Berde Mózsa kör gyermekei Zabolán táboroztak a nyáron
    A Berde Mózsa kör gyermekei Zabolán táboroztak a nyáron

 

Sepsiszentgyörgy mellett az új évadban Kökösben, Cófalván, valamint Nagyajtán és Középajtán is csatlakozhatnak az ingyenes foglalkozásokhoz a gyermekek – vázolta érdeklődésünkre Furus Levente. A szervezet elnöke úgy becsülte, ezúttal mintegy 200-an vehetnek részt majd a hagyományőrző játékokon, tanulást segítő, kézműves- és egyéb foglalkozásokon. A programban részt vevő gyerekek számára kirándulásokat, táborokat is szerveznek, és egyebek mellett élő történelemóra is szerepel a kínálatban. A heti rendszerességgel jelentkező foglalkozások, programok révén a Berde Mózsa kör működtetői arra törekszenek, hogy  az árva vagy csonka családban, nehéz körülmények között élő gyerekek készségeit családias környezetben fejlesszék, segítsék őket a tanulásban, hasznos elfoglaltságot és pozitív élményeket biztosítva számukra.
Az érdeklődők október 3-ig jelentkezhetnek a turuloffice@gmail.com drótpostacímen, vagy a 0267 310 150-es, illetve a 0751 768 250-es telefonon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2017-09-22: Kármentő - Kuti János:

Riasztani a legfontosabb!

A vasárnapi, az ország nyugati felét sújtó, nyolc halálos áldozattal járó orkán után keresik a bűnbakokat. Úgy tűnik, a lakosságot nem riasztották megfelelően. Őszintén szólva, addig mind riogattak, hogy már nem is tudom, mikor riadjak meg és mikor ne a sok meteorológiai figyelmeztetéstől. Ha jól emlékszem, az utóbbi időben egy hónap alatt kétszer is potyára ijesztettek rám sárga vészjelzéssel, hogy Kovászna megyében nagy esőzések várhatók az elkövetkezendő 24 órában, és annak ellenére nem lett egy csepp eső sem.
2017-09-22: Közélet - Ferencz Csaba:

Gyertyafényes muzsika (Tollraforgó)

Néha a vihar is besegít. Hogy különleges – valójában egykor természetes – pillanatok, élmények szülessenek.