Székelyföld idegen szemmel

2017. október 6., péntek, Közélet

Bukaresti és erdélyi, elsősorban román újságírók ismerkednek a héten Székelyfölddel. A kormánynak alárendelt Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala által szervezett négynapos kirándulás Háromszékről startolt, Sepsiszentgyörgyöt, Olaszteleket látogatták meg igen erős kontraszttal az Őrkőtől a Dániel-kastélyig, majd Csíkszeredában, Gyergyóban, Udvarhelyen és környékén, a Gyimesekben folytatódott az utazás.


A dokumentációs jelleggel bíró kirándulást a 14 ország részvételével zajló Duna Régióra vonatkozó uniós stratégia keretében szervezik meg immár negyedszer, célja pedig a kisebbségek sokszínű kulturális örökségének leltározása. A főszervező, Elena Cruceru, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának tanácsosa elmondta, az elmúlt években Románia különböző, többnemzetiségű régióit látogatták meg, voltak Tulcea, majd Fehér és Bihar megyébe, tavaly a Kazán-szoros vidékén jártak, jövőben pedig Szászföldre készülnek. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 88
szavazógép
2017-10-06: Közélet - Nagy B. Sándor:

Háromszéken a Filmtettfeszt

Thriller, vígjáték, társadalmi dráma, zenés és szkeccsfilm is látható lesz az idei erdélyi magyar filmszemlén, a Filmtettfeszten, melynek néhány fontosabb alkotását háromszéki városokban, Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán is bemutatják. Mindhárom városban a hétvégén, október 6–8. között kerül sor a vetítésekre, és nagyjából ugyanazokat a filmeket láthatják az érdeklődők.
2017-10-06: Közélet - :

Honismereti kirándulások

Közel ezerötszáz diák és több mint száz pedagógus honismereti kirándulását támogatja a Háromszéki Közösségi Alapítvány a Nem térkép e táj! pályázat révén.