Pénz a szarvasmarha- tenyésztőknek

2017. november 7., kedd, Gazdakör

Leghamarabb két hét múlva kaphatják meg az állattenyésztési támogatások előlegét a szarvasmarha-tenyésztők. Az előlegek kifizetése leghamarabb november 16-án kezdődhet meg, miközben a területalapú támogatások előlegeinek átutalását már október 16-án megkezdték.
 

  • November 16-tól folyósítják a szarvasmarha-tenyésztők támogatásának előlegét
    November 16-tól folyósítják a szarvasmarha-tenyésztők támogatásának előlegét

 

Az előlegek kifizetésébe idén először sorolták be az állattenyésztőket, a szarvasmarha-tenyésztőknek egy uniós előírás miatt kell várniuk pénzükre. A szabály szerint a támogatási kérések benyújtásának határidejét követően legkevesebb száz napot kell a gazdaságban maradnia a szubvenció igénylésére beírt állatnak, ez az időszak november 15-én jár le.
Az előlegeket november 30-áig kell kifizetni, ezt követően, december elsejével kezdik a területalapú és állattenyésztési támogatások teljes, hátramaradt részének átutalását. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2017-11-07: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Gidófalvi kapumege

A községközpont, Angyalos és a két ikertelepülés – Fotosmartonos és Étfalvazoltán – mindennapi gondjai folytonosan újratermelődnek. Kimeríteni részleteiben lehetetlen, s így azok közül csak válogatni lehet. Azt is csak vegyesen, mert az egyfajta beteljesülések és a jogos elvárások vegyesen tolakodnak. A Kövér György népművész tervezte-faragta méretes falukapu mögött gondjaiban-sikereiben él a nagyközség lakossága, s örvend az eredményes mezőgazdasági évnek. Az esztendő első felében hangos-vidám farsangot tartottak, ünnepeiken mindig kedvre perdíti őket a fiatal fúvószenekar, látogatásunk idején polgári kortárs­találkozóra készültek.
2017-11-07: Gazdakör - :

Gázolaj-támogatási feltételek

A 2014/1174-es kormányrendelet értelmében a mezőgazdasági termelők évente előzetes jóváhagyás birtokában igényelhetik a gázolaj ártámogatását.