Gitárral és furulyával

2008. július 4., péntek, Nyílttér

A sepsiszentgyörgyi református és katolikus templomokban kolozsvári, marosvásárhelyi, régeni és csíkszeredai cserkészek tartottak jótékonysági előadást, hogy cserkésztestvérük, a 22 éves szászrégeni egyetemista, Vita Tímea szívműtétére gyűjtsenek adományokat.

A szomorú hír, hogy rövid időn belül megváltozott Tímea élete, a cserkész-levelezőlistán érkezett. (Részletek Tímea honlapján: www.vitatimea.ro.) Rögtön elindult a kérdésözön, hogy mit is lehetne tenni érdekében, mert a cserkésztörvények egyike a segítőkészség. Két cserkész a gitárját, másik a furulyáját ajánlotta fel, és azt, hogy útra kelnek Erdély nagyobb városaiba. Sepsiszentgyörgy a jótékonysági akció első állomása volt. Annak ellenére, hogy nagyon kevesen voltak a református templomban, és a katolikus templomból is sokan hazamentek szentmise után, sikerült 1150 lejt összegyűjteni. Az előadás sikeréhez hozzájárult László Károly színművész is, aki a szárnyaszegett kis madár reménységéről beszélt, és arra kérte a jelenlevőket, hogy aláírásukkal bátorítsák a nehéz helyzetben levő lányt. Ma Szászrégenben a református templomban, vasárnap Marosvá­sárhelyen a Vártemplomban adják elő a cserkészek vallásos énekekből álló műsorukat. (józsa)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 990
szavazógép
2008-07-04: Nyílttér - x:

Jöhet az emléktábla!

Antal Béla uzoni tanácstag írja a Háromszék napilaphoz küldött levelében — ahogy azt Kisgyörgy Zoltán írásából olvashatjuk —, hogy az uzoni szájhagyomány szerint Gábor Áront az 1849. július 2-án a kökösi hídnál vívott csatában történt halála után Uzonban eltemették Tatrangi Sándor kertjében. Mindketten ,,a témakörben jártasabb szakemberek" feladatának tartják a kérdésre ,,igent vagy nemet mondani", hogy aztán, ha a szájhagyomány ,,beigazolódik", a helyet emléktáblával jelöljék meg, amint illik.
2008-07-04: Nyílttér - x:

Balatoni ­nyaralás

Páratlan élményben volt része egy autóbusznyi kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi kisdiáknak: a nyári vakáció első hetét paksi kortársaikkal együtt a Balaton-parti szabadi—sóstói üdülőtáborban töltötték, városok és iskolák baráti együttműködését példázva immár negyedik alkalommal.