Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megjelölik a Vadas-találkozó helyét

2008. július 4., péntek, Közélet

Bár ebben az évben nem a bölöniek az unitáriusok vadasi találkozójának házigazdái, t. Fekete Levente Bölönbe beszolgáló nagyajtai lelkész és Kisgyörgy Tamás helyi rendőrfőnök kezdeményezésére monumentális faragott kopjával megjelölik a találkozó helyét.

A tervezést-faragást Akácsos Pável Botond tanár, helybeli faragómester vállalta. Avatására-szentelésére a holnapi ünnepségeken kerül majd sor. Jövőtől aztán évente egy-egy olyan emlékkopjával bővül a hely, melynek faragott szimbólumai a részt vevő falvak (Árkos, Bölön, Kálnok, Kőröspatak, Nagyajta) faragott emlékkopjáinak jellegzetességét hordozzák. (Kgy. Z.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1131
szavazógép
2008-07-04: Közélet - x:

A tyúkfarm itt marad

Újraengedélyeztetése folyamatban — mert bizonyos adatok változtak —, de helyén marad a bűzéről elhíresült két sepsiszentgyörgyi tyúkfarm, a környéken élők nem kis bosszúságára.
2008-07-05: Máról holnapra - Farkas Réka:

Európai autonómiák tanulsága

Jó érzés olyan európai politikusokat hallgatni, akik hittel, meggyőződéssel beszélnek az autonómiáról, akiknek sikerült már kiharcolniuk az önrendelkezést, alapvető jognak, kisebbségben élő népek számára a megmaradás elengedhetetlen feltételének tekintik azt. Jó érzés, mert felébred a remény, ha másoknak sikerült, számunkra sem lehetetlen.