Kosárlabda, női Európa-kupaTovábbjutás és görög ellenfél

2017. december 4., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC csütörtökön kora este fantasztikus hangulatú mérőzésen 64–57 arányban diadalmaskodott a szlovák Pieštanské Čajky csapata ellen a kosárlabda női Európa-kupa csoportkörének hatodik és egyben utolsó fordulójában. A győzelem mellett a zöld-fehérek a sorozat rájátszásában való továbbjutásnak is örvendhettek, amihez kellett az is, hogy a D jelzésű négyest hibátlan teljesítménnyel záró török Hatay BB együttese hazai környezetben 66–58 arányban nyerjen a lengyel Energa Torun alakulatával szemben. A Zoran Mikes edzette lányoknak az Európa-kupa rájátszásának első körében a görög Olympiakosz Pireusz gárdája lesz az ellenfelük. A párharc első mérkőzését csapatunk december 14-én hazai pályán játssza, a visszavágót pedig december 21-án rendezik meg.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A kvalifikáció szempontjából roppant fontos mérkőzésre közel 2000 kosárlabda-szurkoló volt kíváncsi, és frenetikus biztatásuk közepette nagyon jól kezdett a hazai csapat, amely ötpontos előnnyel zárta az első negyedet (15–10). A második játékrész is a zöld-fehérekről szólt, akik tovább tudták növelni a két csapat közötti különbséget, és a nagyszünet előtt már továbbjutásra álltak (35–23). A fordulást követően azonban megváltozott a játék képe, a sepsiszentgyörgyi lányok öt perc alatt csak 2 pontot szereztek, a szlovákok pedig kihasználták minden hibájukat, és megkezdték felzárkózásukat (44–37). A negyedik játékrészt a pöstyéni csapat kezdte jobban, s a 34. percben át is vették a vezetést (44–45). Kevéssel később azonban 49 egyenlő volt az eredmény, ám a véghajrában a jobban koncentráló együttesünk Marshall, Webb és Fontaine értékes pontjaival 64–57-re győzedelmeskedett.
A találkozó legeredményesebb játékosa a négy triplát is jegyző és 17 pontig jutó Webb volt, a túloldalon pedig a 16 pontot szerző Páleníková jeleskedett.
Mestermérleg
Zoran Mikes, Sepsi-SIC: Elsősorban boldog vagyok a továbbjutásért, hiszen egy fiatal és felkészült csapat ellen játszottunk. Jól kezdtük a meccset, s ez önbizalmat adott nekünk. A második félidőben viszont nem ment minden jól, de szerencsénkre a mérkőzés végén a helyén volt a fejünk. Gratulálok játékosaimnak, s úgy érzem, megérdemeltük a továbbjutást. A szurkolócsapat ezúttal is a hatodik játékosunk volt, és nagyon sokat segített.
Martin Pospisil, Pieštanské Čajky: Nem voltam megelégedve az első félidei játékunkkal, hiszen sokat tévedtünk, amit az ellenfél ki is használt. A második játékrészben már jobban teljesítettünk, ám a kritikus pillanatokban hibáztunk, s ezzel győzött a Sepsi.
Kosárlabda, női Európa-kupa, 6. forduló: Sepsi-SIC–Pieštanské Čajky 64–57 (15–10, 20–13, 9–14, 20–20). Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna. Vezette: Ilya Putenko (orosz), Guy Simany (izraeli), Szergij Tyslenko (ukrán). Sepsi-SIC: Webb 17/12, Fontaine 12, Kress 7/3, Marshall 12/6, Gödri-Părău 12 (cserék: Kilin, Hamilton-Carter 4, Džankić, Kovács, Neagu, Stoenescu, Huţanu). Edző: Zoran Mikes. Pieštanské Čajky: Bartáková 9, Smith 3/3, Slamová, Podrug 12, Páleníková 16/3 (cserék: Jakubcová, Dudasová, Mikulasiková 6, Kaspárková, Letková, Gajdosová, Zohnová 11/3). Edző: Martin Pospisil.
Második nemzetközi kupaszereplésével a Sepsi-SIC újabb mérföldkőhöz érkezett a napjainkban is íródó sikertörténetében, hiszen Romániának évek óta nincs Európa-kupában induló és a rájátszásba jutó csapata. A sepsiszentgyörgyi kosárlabdasport idén harmadik alkalommal örvendhet a csoportkörből való továbbjutásnak, hiszen a 2008–2009-es és a 2009–2010-es szezonban a Sepsi BC csapatának is összejött ez a bravúr. A rájátszásban akkor olasz és spanyol csapattal találkoztak a zöld-fehérek, most viszont görög ellenfele lesz a háromszéki együttesnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1515
szavazógép
2017-12-04: Kultúrkert - Nagy B. Sándor:

Maximális erőbevetéssel (Színházi tükör)

Kolcsár József 2003-ban diplomázott a Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, és ugyanabban az évben a Tamási Áron Színházhoz szerződött. Színészi munkája mellett több évig dolgozott improvizációtanárként, színjátszó csoportok vezetőjeként, rádiós szerkesztőként, különböző rendezvények műsorvezetőjeként. 2010 óta rendez hivatásos társulatoknál, 2011 óta művészeti vezetője, 2013-tól igazgatója a kézdivásárhelyi Városi Színháznak.
2017-12-04: Sport - :

A címvédő ellen nyert a Mikósokk (Minifoci)

A bajnoki címvédő Puskás ’87 együttese öngóllal veszített a Mikósokk csapata ellen a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 8. fordulójában. Botlott az éllovas Bodok is, amely gól nélküli döntetlent játszott a Bertis alakulatával. Málnás leiskolázta az Amicii gárdáját, a Szemerja gólzáporos mérkőzésen bizonyult jobbnak a sereghajtó Téglás Panziónál, az Autofin leikszelt a Milan együttesével, a Skála pedig elszenvedte ötödik vereségét, miután két találattal maradt alul az OSK-val szemben.