Az év fő csalódása

2017. december 30., szombat, Világfigyelő

Az orosz–amerikai kapcsolatok állapota teljes joggal lehet az év fő csalódása – vélekedett Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tegnap. Hozzáfűzte, hogy Washingtonnak a Moszkvával szemben képviselt álláspontja sajnálatos. Emlékeztetett rá: Vlagyimir Putyin elnök több alkalommal is kifejezte Oroszország készségét arra, hogy a kölcsönös tisztelet és bizalom alapján kölcsönösen előnyös kapcsolatokat építsen ki minden országgal, köztük az európai országokkal és az Egyesült Államokkal is.


A szóvivő sajnálkozását fe­jezte ki amiatt is, hogy a levegőben lóg az ukrajnai rendezésről megkötött minszki megállapodások végrehajtása. Anélkül, hogy megnevezte volna Kijevet, azt hangoztatta, ismeretes Moszkva álláspontja, hogy kinek a hibájából és kinek az ellenkezése miatt van a késlekedés.
Peszkov úgy vélekedett, hogy az egyesült államokbeli oroszellenes hisztéria, valamint az amerikai tisztségviselők és az Oroszország képviselői közötti állítólagos összejátszás ügyében folytatott nyomozás árt a kétoldalú viszonynak. A szóvivő Donald Trump amerikai elnöknek arra a kijelentésére reagált, amely szerint rossz fényt vet az Egyesült Államokra Robert Mueller különleges ügyész nyomozása a választási Trump-kamánystáb és az oroszok közötti feltételezett együttműködés ügyé­ben, ezért azt jobb lenne mielőbb lezárni.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2017-12-30: Irodalom - Csinta Samu:

Ha három, akkor annyi legyen – Beszélgetés Szilágyi István Príma-díjas íróval

Az Utunk-főszerkesztő-helyetteseként, majd a Helikon vezetőjeként igazi intézményteremtő ember, aki azt tartja, ha összesen három elfogadható írást tud produkálni, akkor annyi legyen. Szilágyi István íróval beszélgettünk mozdonyvezetéstől a partiumi külső világ különösen gazdag nyelvéig.
2017-12-30: Világfigyelő - :

Újabb kilenc évre ítélték William Browdert

Újabb kilencévi szabadságvesztésre ítélték William Browder brit üzletembert, a Hermitage Capital alapítóját, a börtönben elhunyt Szergej Magnyitszkij könyvvizsgáló volt munkaadóját, az emberi jogokat megsértő orosz tisztségviselőket szankciókkal sújtó amerikai és kanadai Mag­nyitszkij-törvény kezdeményezőjét. Az ítéletet távollétében hozták meg tegnap Moszkvában gazdasági bűncselekmények miatt.