Ellenőrzés bértárgyalások után

2018. február 5., hétfő, Közélet

Lezárult a háromszéki területi munkafelügyelőség bértárgyalások megkezdésére vonatkozó tájékoztató kampánya.

Mint arról korábban beszámoltunk, az intézkedést az adótörvénykönyv módosulásai tették szükségessé, év elejétől ugyanis teljes egészében a munkavállalót terhelik a társadalombiztosítási járulékok, így változnak a munkaszerződések is. A bértárgyalásokra vonatkozó előírásokat a 2017/82-es sürgősségi kormányrendelet szabályozza, ezek folyamatáról pedig a megyei munkafelügyelőséget is értesíteni kell (bár ez nem jogszabályi követelmény). A háromszéki munkafelügyelőség összesítőjében ismertette: január végéig a térségünkben nyilvántartott mintegy 4700 munkáltató közül 1368 – zömük jogi személy – jelzett vissza a bértárgyalásokra vonatkozó eljárásaikról. Ördög Lajos intézményvezető lapunk érdeklődésére megjegyezte, a tárgyalások eredményezte változásokat egy országos adatbázisba kell feltölteniük a munkáltatóknak, ennek határidejét pedig március 31-ig kitolták. Elmondta azt is, valahányszor kollégái ellenőrzéseket tartanak, az új rendelkezések végrehajtását is számonkérik majd. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 364
szavazógép
2018-02-05: Közélet - Váry O. Péter:

A másik Radnóti

Minél többet tudok meg Radnótiról, annál jobban érdekel, amit nem tudok róla – mondta Bíró-­Balogh Tamás irodalomtörténész pén­tek esti, a Bod Péter Megyei Könyvtárban tartott előadásán.
2018-02-05: Közélet - :

Farkasok támadtak juhokra

Bardoc környékén szaporodik a farkaspopuláció, ezzel együtt nő a támadásaik száma is. Idén már két alkalommal tettek kárt a juhállományban. Január 18-áról 19-ére virradólag Szőcs Mártonnak a kovácsoki Fehérpatakánál telelő juhait támadták meg a farkasok, és megöltek három állatot.