Év eleji gazdatalálkozók

2018. február 6., kedd, Gazdakör

Folytatódik a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete által szervezett, év eleji gazdatalálkozók sorozata. Február 14-én a gidófalvi gazdákat várják a helyi kultúrotthonba, 16-án Bardocon az erdővidéki, 23-án Bükszádon az oltmenti gazdáknak szerveznek találkozót.


Március 2-án Barátoson az orbaiszéki, 23-án Ozsdolán a felső-háromszéki gazdákat várják. Ötvös Mózes egyesületi elnök hangsúlyozta: minden találkozóra meghívják a mezőgazdasággal kapcsolatban álló intézmények képviselőit, beleértve a mezőgazdasági minisztériumot is. Szeretnék, hogy a gazdák által megfogalmazott kérdésekre helyben adjanak kielégítő válaszokat az illetékesek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2018-02-06: Gazdakör - Incze Péter:

Eredmények az ötödik évben (Vidékfejlesztés )

A 2014–2020-as vidékfejlesztési tervben 9,472 milliárd euróra lehet pályázni, ebből 8,125 milliárd euró az unió vidékfejlesztési alapjától jön, 1,347 milliárd eurót a román költségvetésből kell mellé rendelni. Az eddigi kifizetések azt mutatják, hogy a Romániának leosztott összérték közel 36 százalékát sikerült lehívni. A napokban a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség nyilvánosságra hozta a 2014 óta eltelt időszakban benyújtott, kifizethetőnek nyilvánított pályázatok, valamint kifizetések számát, illetve helyzetét. A kimutatást Cătălina Savin, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatója juttatta el szerkesztőségünkhöz.
2018-02-06: Gazdakör - :

Követelmény a bejelentkezés az adórendszerbe

Az agrointel.ro portál híre szerint 2019-től csak azok a gazdák jogosultak mezőgazdasági támogatásokra, akik bejelentkeztek az adóhatóság adózó/befizetői jegyzékébe.